HDP'li Yüksekdağ: Başbakan Tehditle Oy Topluyor - Son Dakika
Güncel

HDP'li Yüksekdağ: Başbakan Tehditle Oy Topluyor

HDP\'li Yüksekdağ: Başbakan Tehditle Oy Topluyor

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'Beyoz Toros'larla ilgili söylediği sözlere tepki gösterdi.

21.10.2015 17:09  Güncelleme: 17:20

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'Beyoz Toros'larla ilgili söylediği sözlere tepki göstererek, "Bu memleketin koskoca Başbakanı, gözümüzün içine baka baka Van'da tehditle oy topluyor" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, seçim çalışmalarını bugün Şırnak'ta partilileriyle bir araya gelerek sürdürdü. 1990 yıllarda JİTEM'in kontgerillanın, türlü savaş politikalarının çoğaldığı, kaçırma, kaybetme olaylarının en yoğun yaşandığı kentlerden birinin Şırnak olduğunu söyledi. Yüksekdağ, 7 Haziran seçimlerinden bu yana halk 400 milletvekili vermedi diye savaş ilan edildiğini öne sürerek, "Size diktatörlük ilan ettirmeyeceğiz ve diktatörlüğün kazanmasına asla izin vermeyeceğiz dedik. Biz 7 Haziran'da neysek onun arkasındayız" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün Beyaz Toros'larla tehdit ettiğini belirten Yüksekdağ, şunları söyledi:

"Bakın hele bu halkın görmediği ne kaldı? Şırnaklılar soruyorum, bunlar artık savaştan, kaostan çatışmadan adımlarını bulamamışlar. Akıllarını kaybetmişler. Bizimde aklımız cesaretimiz kalmamış, onlar gibi olmuşuz sanıyorlar. Bu halk beyaz Toros'ları da gördü. Beyaz Toros'ların dışında her türlü tankınızı, topunuzu, sizin yasal kayıtlarınızda, envanterlerinizde olmayan kirli savaş silahlarınızı da gördü. Cizre halkını yenebildiniz mi? HDP tehditle oy topluyor dediler. Bakın tehditle oy toplayanın kim olduğu görmek ve kayıtlara geçmek istiyorsanız Başbakan Davutoğlu'nun dünkü konuşmasını dinleyin ve kayıtlara geçsin. Bu memleketin koskoca Başbakanı, gözümüzün içine baka baka Van'da tehditle oy topluyor. İhbar ediyorum. Var mı şerefli namuslu bir savcı, hakim, yargıç. Gitti Başbakan, Van'ın göbeğinde halkı beyaz Toros'larla, JİTEM'le tehdit ederek eğer AKP'yi iktidardan indirirseniz. Burada JİTEM saldırır, JİTEM çalışır. Beyaz Toros'lar sokaklarda dolaşır dedi. Gözümün içine baka baka tehditle oy toplamak için teşebbüste bulundu. ve bunu hala da yapıyorlar."

KARANLIK YAPI TARİHE KARIŞACAK

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, bugün halklarının sözde savaşın nedeni ve tetikleyicisi olarak gösterildiğini belirterek, "Niye? Şırnak'ta özyönetim ilan edilmiş, öz yönetim talebi ortaya konulmuş diye. Özyönetim talebi ve hakkı bu halkın anasının sütü kadar helaldir. Siz bu halka mecliste siyaset mi yaptırdınız? Siz bu halkın seçilmiş temsilcilerini tanıdınız mı? Siz bu halkın demokratik taleplerine bir günden bir güne en ufak bir insani cevap verdiniz mi? Yıllardan bu yana tehdit, savaş, ölüm, katliam, bu siyaset üzerinden halkın demokratik taleplerini yok farz ettiniz. Halk tabi ki bunun karşısında. Ben demokratik yaşam istiyorum talebini ortaya koyacak. Burada söylüyorum kayıtlara geçsin. Sizler çok yakın bir gelecekte göreceksiniz. Halkımızın özyönetim iradesini bölücülükle yaftalayıp, savaş nedeni olarak gören bu karanlık diktatör yapı, tarihe karışacak. Sadece lanetlemek için hatırlayacak" dedi.

Yüksedağ, daha sonra kentteki esnafı ziyaret etti. Ardından, öldükten sonra polis aracına bağlanarak sürüklenen HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik'in kayınbiraderi Hacı Lokman Birlik'in ailesine taziyede bulundu. - Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel HDP'li Yüksekdağ: Başbakan Tehditle Oy Topluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement