HDP'li Aydoğan: HDP, Bu Ülke İçin Tutkal Gibidir - Son Dakika
Güncel

HDP'li Aydoğan: HDP, Bu Ülke İçin Tutkal Gibidir

HDP\'li Aydoğan: HDP, Bu Ülke İçin Tutkal Gibidir

HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, HDP'nin Türkiye halklarını birleştiren, tutkal gibi bir arada tutan çok önemli bir siyasal güç olduğunu söyledi.

15.05.2016 10:41  Güncelleme: 11:49

HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, HDP'nin Türkiye'nin mevcut yapısı içerisinde Türkiye halklarını birleştiren bir parti olduğunu belirtti.

PARTİLİLERE SESLENDİ

Avcılar'da HDP İlçe Binası'nda düzenlenen toplantıda partililere seslenen Aydoğan, partisinin PKK ile ilişkilendirilmesinin yanlış olduğunu söyledi. "HDP olmazsa PKK olmazmış gibi, deniliyor" dedi

"PKK BİZ YOKKEN DE VARDI"

Aydoğan, şöyle devam etti: "Yani biz yokken de PKK vardı. 1978'de çıktı, şimdiye kadar var. AKP bu gerçeği en iyi bilendir. HDP milletvekillerini şiddet, terörle ilişkilendirip dokunulmazlarımızın kaldırılması üzerinden bir çalışma sürdürülüyor.

"BEYHUDE BİR ÇABADIR"

HDP tehditle, terbiye edilmeye çalışıyor. HDP milletvekilleri demokratik mücadele yürüterek, bedel ödeyerek gelen arkadaşlardan oluşuyor. Bu, beyhude bir çabadır. Sizin karşınızda korkacak, geri adım atacak, sinecek bir insan yok.

"SAVCILARA GİTMEYECEĞİZ"

Dokunulmazlıklar kalkarsa hakim, savcılara ifade vermek için gitmeyiz, gitmeyeceğiz. Çünkü dokunulmazlık adı altında sürdürülen çalışmalar öz itibariyle HDP'yi tasfiye etmek için konulmuştur. HDP'nin tasfiyesi ile sonuç alınamayacaktır.

"HDP TÜRKİYE İÇİN BİR ŞANSTIR"

HDP aslında Türkiye için bir şanstır. HDP; Türkiye'nin mevcut yapısı içerisinde Türkiye halklarını birleştiren, tutkal gibi bir arada tutan çok önemli bir siyasal güçtür. Bu ülkenin bölünmesi ile endişe varsa, bundan korkuluyorsa HDP'yi tasfiye etme, parlamento dışına atma, yasal olarak ortadan kaldırma yerine tersi yapılmalıdır.

"ÇİFT TARAFLI ATEŞKES"

Türkiye'de Kürt sorununun Türkiye'nin bütünlüğü içerisinde bütün halkların eşit ve özgür olarak yaşadığı 'Demokratik özerklik modeli' ile çözümü savunan bir partiyiz. En yüksek sesle; 'Barışa bir ses çift taraflı ateşkes' deme zamanıdır."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel HDP'li Aydoğan: HDP, Bu Ülke İçin Tutkal Gibidir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • trakyalı: iyi hoşta siz ülke bütünlüğü için uğraşmıyorsunuzki siz bu ülkeyi bölmek için uğraşıyorsunuz adam gibi parti olsanız bende trakyalı olarak size oy verirdim ama maalesef bölücü partisiniz ALLAH belanızı verir inşaallah 9 1 Yanıtla
  • ahmet aga: Biz turk milletiyiz bu ulkede turklerindir halk degiliz pkklilar sizi turk milletiyiz biz siz olamassiniz siz azinlilsiniz 5 1 Yanıtla

Advertisement