Hdp'den Cezaevi Önünde Basın Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Hdp'den Cezaevi Önünde Basın Açıklaması

Hdp\'den Cezaevi Önünde Basın Açıklaması

Tutuklu Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TAYD-DER) ile HDP Manisa İl Teşkilatı, Manisa E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi’nin önünde basın açıklaması yaptı.

25.07.2015 15:03

Tutuklu Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TAYD-DER) ile HDP Manisa İl Teşkilatı, Manisa E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nin önünde basın açıklaması yaptı.

Yoğun güvenlik önlemeleri altında yapılan basın açıklaması öncesinde toplanan dernek üyeleri ve HDP'liler 'Siyasi Tutsaklar Onurumuz', 'Tecrit Öldürüyor, Hasta Tutsaklara Özgürlük' yazılı pankartları açarak, 'Baskılar Bizi Yıldıramaz' sloganları attı.

Basın açıklamasında konuşan HDP Manisa İl Eş Başkanı Hatice Arslan, Suruç'taki patlamadan sonra Türkiye'nin bir kaos içinde olduğunu belirterek, "Suruç'ta başlayan olaylar Türkiye genelinde ciddi kaos süreci yaşanıyor. Bu süreçte kaygılarımız var. Mevcut hükümet kınamakla kalmayıp, bu olayla ilgili ciddi bir çalışma yapması gerekiyor. Türkiye'deki süreç kaygı vericidir. Tüm hakların bu sürece ilişkin bu tepkisi göstermesi gerekir. AKP'nin izlediği politika IŞİD yanlısı bir politikadır. Bunlar hepimizce görülüyor. IŞİD'e operasyon yapıyoruz adı altında daha çok HDP yöneticilerine dönük operasyonlar yapılıyor. Bu yaklaşımı kınıyoruz. Bu çerçevede siyasi tutsak bulunan arkadaşlarımız cezaevlerinde açlık grevine başladı. Bu tutsak arkadaşlarımıza yapılan baskılara karşı hükümetin gerekli önlemleri alması gerekir" diye konuştu.

Tutuklu aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TAYD-DER) İzmir İl Temsilcisi Mehmet Değirmen de, "Açlık greviyle ölümü göze alan arkadaşlarımız asla yalnız değildir" dedi.

TAYD-DER İzmir İl Temsilcisi Değirmen, 10 gündür ölüm orucuna başlayan üç kişi için Adalet Bakanlığı'na ve cezaevi yöneticilerine seslenerek, "Adalet Bakanlığı ve Manisa cezaevi idaresine çağrıda bulunuyoruz. Çok geç olmadan derhal başta arkadaşlarımızın başka cezaevine sevk talepleri olmak üzere, gayri insani uygulamalardan vazgeçilmelidir" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından slogan atan dernek üyeleri ile HDP'liler olaysız bir şekilde dağıldı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hdp'den Cezaevi Önünde Basın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement