Hazırlanan Küp Şekerler İçin Sadece Bir Bardak Sıcak Su Gerekiyor - Son Dakika
Güncel

Hazırlanan Küp Şekerler İçin Sadece Bir Bardak Sıcak Su Gerekiyor

Hazırlanan Küp Şekerler İçin Sadece Bir Bardak Sıcak Su Gerekiyor

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde fason poşet çay üretimi yapan işadamı, ikisi ya da üçü birarada neskafe fikrinden hareketle özel küp şekerler üretti.

26.11.2011 12:04

BUNLAR FARKLI KÜP ŞEKERLER

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde fason poşet çay üretimi yapan işadamı, ikisi ya da üçü birarada neskafe fikrinden hareketle özel küp şekerler üretti. Çay, yeşil çay, ıhlamur, adaçayı ve tarçın katılarak hazırlanan küp şekerler için sadece bir bardak sıcak su gerekiyor. Firmanın sahibi Mustafa Zeybek, 'Otel, uçak, otobüs gibi hızlı tüketim yapılan ortamlarda rakipsiz olacağımıza inanıyoruz" dedi.

Kuşadası Sanayi Sitesi'nde 6 yıl önce kurdukları bir atölye ile poşet çay üretmeye başlayan GM Gıda Firması'nın sahibi Mustafa Zeybek, küp çay şeker fikrinin uykusuz geçen bir gecenin sonunda ortaya çıktığını söyledi. Yaz aylarında yoğun geçen çalışma dönemi sırasında, 'nasıl yenilik yapabiliriz' diye düşünürken, küp çay şeker fikrinin geliştiğini kaydeden Zeybek, "Arkadaşlarla, 'Çayın demliği, poşeti var, neden şekerlisi olmasın" diye düşündük. Üzerinde uzun süre çalıştık. Şeker ile çayı bir küpte buluşturduk. Önce kendimiz denedik, damak tadımıza uygunluğunu ile çay ve şeker oranından emin olduktan sonra komşularımıza denemeleri için verdik. İçine hiçbir koruyucu veya gıda boyası koymadığımız, tamamen doğal, tazeliğini her zaman koruyan küp çay şekeri üretmiş olduk. Çayda bunu başarınca diğer bitkisel çaylarda deneme süreci başladı. Böylece tarçın, ıhlamur, adaçayı ve yeşil çay küp şekerleri ortaya çıktı. Hiçbir katkı maddesi kullanmadan kayısı ve dut çayı çalışmalarımız sürüyor. Bir bardak sıcak suya bir küp şeker yettiği için her yönüyle tasarruf söz konusu oluyor. Demleme yok, bekleme yok" dedi.

POŞET DERDİ YOK

"Fes Küp Şeker" markasıyla piyasaya çıkmaya hazırlanan Mustafa Zeybek, patent başvurusu yaptıklarını ve ön uygunluk belgesi aldıklarını söyledi. Evde yapılan tavşan kanı geleneksel çay ile rekabet düşünmediklerini söyleyen Zeybek, 'Hedefimiz hızlı tüketimin olduğu yerler. Gemi, otel, uçak, otobüs gibi yerlerde kullanılan poşetler hem ortam kirliliği yaratıyor, hem de şeker ayrı, çay ayrı paketleme gerektiriyor, poşet çayın kullanım sonrası ortaya çıkan kirliliği de cabası. Poşet içindeki tek küp şeker, bir bardak suya konuluncu bunların tümünü ortadan kalkıyor. Hızlı ve tüketim çok fazla olduğu yerlerde küp şeker ile rakipsiz olacağımıza inanıyoruz" dedi.

TUBİTAK İLGİLENDİ

Türkiye'de girişimcilik ruhunun önünde bir çok engeller olduğunu da ifade eden GM Gıda'nın sahibi Zeybek, 'İcat tamam, ürün tamam ama seri üretime geçecek, fabrikayı kuracak sermayemiz yok. KOSGEB başvurusu yaptık. İstenen belgelerin hazırlanması için yapılacak masraf büyük rakamlar tutuyor. Tamamladıktan sonra onay görüp görmeyeceği belli değil. TUBİTAK icadımızla ilgilendi. Patent almamız halinde destek verebileceklerini söylediler. Sermaye sorununu çözmemiz halinde seri üretim için düğmeye basacağız" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hazırlanan Küp Şekerler İçin Sadece Bir Bardak Sıcak Su Gerekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement