Hayvan Barınağı Denetimden Geçti - Son Dakika
Güncel

Hayvan Barınağı Denetimden Geçti

Hayvan Barınağı Denetimden Geçti

Büyükşehir Belediyesi Kartepe Hayvan Barınağı sıkı denetime tabi tutuluyor

15.04.2013 15:36

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kartepe Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi'ndeki sokak hayvanlarının rehabilite süresinin uygunluk kontrolü rutin kontrollerle sıkı denetime tabi tutuluyor. Bakımevinin hizmet kalitesinin daha da artırılması için yapılan denetimi önceki gün Büyükşehir Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz gerçekleştirdi.

PERİYODİK DENETİMLER

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hizmet veren Kartepe Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi, sokak hayvanlarına yönelik hizmetlerine devam ediyor. 2009 yılında açılışı yapılan Bakımevi, hizmet süresince sokak hayvanlarının rehabilite, aşılama, kısırlaştırma gibi hizmetler sunuyor. Hizmetin işlevselliğinin sürdürülebilmesi ve kalitesinin yükseltilmesi içinde periyodik olarak pek çok kere rutin denetime tabi tutuluyor.

HİZMET KALİTESİ VE STANDARTLAR

Önceki gün yapılan denetimde Büyükşehir Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz, Bakımevi'nin hizmet kalitesine ve standartlara yansıyan unsurların kontrolünü yaptı. Dr. Poyraz, operasyon önce ve sonrası bölümler olan postoperatif ve preoperatif kafeslerin olduğu bölümler, Ameliyathane, yavrulu annelerin uzun süreli kaldığı bahçe bölümü, Karantina, Depo, Personele ait idari bölümleri inceledi.

HAYVAN SAĞLIĞI VE REFAHI İÇİN

Veteriner hekim ve diğer personelden yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Daire Başkanı. Dr. Poyraz, hayvan sağlığı ve refahının bakımevinde önemli bir rol oynadığının altını çizdi. Poyraz, bu çerçevede olası olumsuzlukların önüne geçmek için özverili hizmet verdiklerini ifade etti. Dr. Poyraz, operasyonda kullanılan tüm ilaç ve sarf malzemelerinin kullanım sürelerini de kontrolden geçirdi.

AŞI TAKVİMİNİN ÖNEMİ

Açılışından bugüne kadar on binlerce hayvana evsahipliği yapan Bakımevinin denetimi sırasında kalabalık bir ziyaretçi grubu da ordaydı. Köpek sahiplenmek için bakımevine gelen ziyaretçilerle sohbet eden Dr. Poyraz, bakımevinden sahiplenilen hayvanların yaşam boyu sağlık kontrolü ve aşı hizmetinin Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak verildiğini ifade etti. Bu kapsamda hayvanseverlerin aşı programına uymalarına, aşı zamanı tekrar bakımevine gelerek periyodik aşı programını uygulamalarına dikkat çekerek bunun hem köpeğin hem de insan sağlığı açısından önemli olduğunun altını çizdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hayvan Barınağı Denetimden Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement