Hayri Kozakçıoğlu İçin Teşvikiye Camii'nde Tören Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Hayri Kozakçıoğlu İçin Teşvikiye Camii'nde Tören Düzenlendi

Hayri Kozakçıoğlu İçin Teşvikiye Camii\'nde Tören Düzenlendi

Sarıyer'deki villasında ölü bulunan eski OHAL Valisi Hayri Kozakçıoğlu (75) Teşvikiye Camii'nde tören düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

25.05.2013 16:20

Sarıyer'deki villasında ölü bulunan eski OHAL Valisi Hayri Kozakçıoğlu (75) Teşvikiye Camii'nde tören düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Sarıyer'deki evinin yatak odasında iki gün önce ölü bulunan eski OHAL ve İstanbul Valisi Hayri Kozakçıoğlu için Teşvikiye Camii'nde tören düzenlendi. Törene, Kozakçıoğlu'nun Hayri Kozakçıoğlu'nun eşi Sabire Kozakçıoğlu, oğlu Ferhan Kozakçıoğlu, kızları Faika Kozakçıoğlu Alan ve Prof. Dr. Meral Kozakçıoğlu Özekici, damadı Prof. Dr. Ümit Özekici,kız kardeşi Sevil Kozakçoğlu, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve İçişleri eski Bakanı Abdulkadir Aksu, MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Celal Adan, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın eşi Nurten Çapkın'ın yanı sıra Eski bakanlardan Nahit Menteşe, Mehmet Ağar, İstanbul Eski Valisi Nevzat Ayaz ve Celal Doğan, Nurettin Sözen, Ünal Erkan, Sezen Cumhur Önal, Selami Şahin, Yılmaz Ulusoy, Erdoğan Demirören'in de aralarında bulunduğu siyaset, iş ve sanat dünyasından bazı isimler katıldı.

Tören öncesi Kozakçıoğlu'nun eşi Sabire Kozakçıoğlu, oğlu Ferhan Kozakçıoğlu, kızları Faika Kozakçıoğlu Alan ve Prof. Dr. Meral Kozakçıoğlu Özekici, damadı Prof. Dr. Ümit Özekici,kız kardeşi Sevil Kozakçıoğlu taziyeleri kabul etti.

YOĞUN VE YORUCU BİR ÖMRÜN BÖYLE BİR ACI SONU OLABİLİYOR

Cenaze namazı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, genç yaşından itibaren kendini devlet hizmetine adamış bir meslek büyüğünü kaybettiklerini söyledi. Ağar; "Benim yakın çalıştığım, sevdiğim, saydığım bir büyüğümdü. Kendisiyle siyasette de birlikte çalıştık. Aramızda hiçbir olumsuz, tatsız hatıramız olmamıştır. En son kendisi bana ziyarete de gelmişti. Bir hafta, on gün evvel kendisiyle telefonda görüştüm ve fevkalade iyiydi. Hiçbir olumsuzluk da hissetmemiştim. Haberi aldığımızdan itibaren çok üzüntülüyüz, çok sıkıntılıyız. Bunca senenin emeği, hizmeti yazık olmuştur. Hayat bir yandan da böyle, tahammül etmek gerekir. kendisine Allah'tan rahmet ve sonsuz huzur diliyorum. Yoğun ve yorucu bir ömrün böyle bir acı sonu olabiliyor. Bu kaderin bir çizgisidir. İnanan, iman etmiş insanlar olarak her türlü sonuca rıza göstermekten başka bir yolumuz yoktur." dedi.

DÜRÜST ÇALIŞKAN BİR ARKADAŞIMIZI KAYBETTİK

İstanbul eski Valilerinden Nevzat Ayaz ise, "Son derece üzgünüz. İntilarlı ölümü için şu ana kadar herhangi bir sebep de öğrenmiş değiliz. Beraber çalıştığımız son derece dürüst çalışkan bir arkadaşımızı kaybetmekten dolayı büyük üzüntü duymaktayım. Ölüm sebebiyle ilgili herhangi birşey söyleme imkanım yok." dedi.

ÖLÜM BİÇİMİ BENİ ÇOK ÜZDÜ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan da Kozakçıoğlu ile birlikte milletvekilliği yaptığı ifade ederek, "İstanbul'un her tarafını birlikte gezdik. Kendisi bölücü terör örgütünün ve Türkiye'deki bütün terör örgütlerinin hedef seçtiği bir devlet adamı. Başsağlığı diliyoruz, üzgünüz." dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Nurettin Sözen de, "Rahmetliyle birlikte çalıştık. Son derece anlayışlı ve uyumlu bir süreçti o dönem. Kendisi çok sevdiğim bir insandı. daha sonraki hayatımızda da dostluğumuz sürdü. Ölüm biçimi beni çok üzdü. Çok güçlü bir insandı. Ufak tefek olaylara boyun eğmeyecek bir insandı." dedi.

BÖYLE BİRŞEY BEKLEMİYORDUK

İçişleri eski Bakanı Abdulkadir Aksu ise " Rahmetli mesai arkadaşım ve meslektaşım. birlikte çalıştık benim ilk bakanlığım dönemimde kendisi de ilk OHAL valisi olarak görev yapıyordu. Birlikte çok mesaimiz oldu. Çalışkan, gayretli, işini yapmanın gayreti içinde olan değerli bir devlet adamı ve arkadaşımızdı. Böyle birşey beklemiyorduk. Allah taksiratını affetsin. hepimizin ve bütün camiamızın başı sağ olsun." dedi.

Öte yandan Hayri Kozakçıoğlu'nun cenazesine 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Muammer Güler de çelenk gönderdiler.

Hayri Kozakçıoğlu'nun naaşı öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu'daki aile kabristanında toprağa verildi.

TY - İstanbul/ Şişli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hayri Kozakçıoğlu İçin Teşvikiye Camii'nde Tören Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement