
Uyuşturucu ticaretiyle suçlanan ve 94 kez telefon konuşması dikkat çeken "Badi" isimli çete lideri duruşmada, "Hayat kadınıyım, çevrem geniş. Esrar içince tribe girer, çok konuşma yaparım" dedi.
UYUŞTURUCU ticareti yaptıkları gerekçesiyle Bursa’da "Final" baskını ile yakalanan 14 kişilik çetenin lideri olduğu öne sürülen "Badi" lakaplı Gülcan Özçimen, hákim karşısına çıktığı ilk duruşmada hazır cevaplılığıyla dikkat çekti. İstanbul 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, hakkında 53 yıla kadar hapis cezası istenen Özçimen’in de aralarında bulunduğu 4’ü tutuklu 5 sanık katıldı.
Satıcı değil içici olduğunu iddia eden Özçimen, iddianamede yer alan 94 telefon görüşmesini ise, "Doğrudur çok konuşurum, bu görüşmeleri yapmışımdır. Hayat kadınıyım, çevrem çok geniştir. Birçok insanla esrar içmişimdir, birçok insanla da gezmişimdir. Esrar içtiğim zaman tribe girerim, bu tür konuşmalar yaparım" diye açıkladı. Uyuşturucu ticareti esnasında şifre olarak kullanıldığı öne sürülen "çekyat", "zeytin", "turşu", "fasulye", "keser", "çekiç", "anahtar", "sarı tavuk" gibi kelimelerin hepsine ayrı bir açıklama yapan Gülcan Özçimen, bu kelimelerin şifre olmadığını savundu. Eşref isimli kişiyle telefon görüşmesinde geçen "çekyat" kelimesini, "Eşref çok yüksekten konuşurdu. Ayda bir çekyat değiştirirdi. Değiştireceği çekyatları evime getirmesini istedim. Biraz saçmalamışız" diye yanıtladı.
Fasulye ve turşunun anlamı
Gülcan Özçiçek, Abdurrahman isimli kişiyle yaptığı telefon görüşmesinde geçen "fasulye" ve "turşu" kelimeleri için ise "O gün Abdurrahman Ağabey’in dükkánına gittiğimde kuru fasulye vardı. Turşu yer misin diye sormuştu. Bu görüşme onunla ilgilidir" dedi. Diğer sanıkların da suçlamaları kabul etmediği duruşma ertelendi.
Son Dakika › Güncel › Hayat Kadınıyım Çok Konuşurum - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.