Hayalleriyle Oynayan Miniklerin Hünerleri Ankamall'de Sergilendi - Son Dakika
Güncel

Hayalleriyle Oynayan Miniklerin Hünerleri Ankamall'de Sergilendi

Hayalleriyle Oynayan Miniklerin Hünerleri Ankamall\'de Sergilendi

'Hayallerimle Oynuyorum' adlı kukla ve oyuncak tasarımı yarışması sonuçlandı.

27.04.2012 10:26

'Hayallerimle Oynuyorum' adlı kukla ve oyuncak tasarımı yarışması sonuçlandı. Ankamall Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen törenle yarışmayı kazanan öğrenciler ödüllendirildi.

Hayallerimle Oynuyorum Kukla ve Oyuncak tasarım yarışmasında finale kalan eserler Ankamall'de sergilendi. Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin oyuncak ve kuklalarla anlatıldığı yarışmanın finalistleri, dün düzenlenen törenle ödüllendirildi. Ödül törenine Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, şarkıcı Yonca Evcimik, İl Milli Eğitim ve Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri katıldı. Ödül töreni Ankamall Alışveriş Merkezi içinde bulunan Tiyatro Salonu'nda düzenlendi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, öğrencilerin geleceğin büyükleri olduğunu belirterek, "Sizler, Türkiye'yi bizden aldığınız noktadan daha iyi yerlere, Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği muhasır medeniyetler seviyesine sizler çıkaracaksınız. İşte bu yarışmalar, diğer sanatsal yarışmalar ve üreten bir Türkiye olmak için, üretmek, üreten bir eğitimi gerçekleştirmek için de bunlar katkı yapıyor, sizin ufkunuzu açıyor, bunlar geleceği sizin daha iyi bakmanızı sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Avrupalı öğrencilerle Türk öğrencileri de karşılaştıran Yaşar, "Bizim öğrencilerimizin, Avrupalı öğrencilere göre bilgi, beceri açısından daha kaliteli, üretken, insanlarla işbirliğine daha yatkın olduğunu gördüm. İşte bunun için biz siyasetçiler, yerel yönetimler olarak her şeyimizle eğitime destek vermeliyiz, vereceğiz" dedi.

Ankamall Genel Müdürü Buğra Köse, projenin gönüllüleri olduklarını hatırlatarak öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Köse, bin 500 olan öğrenci proje sayısını arttırma amacında olduklarını belirterek başka AVM'lerde de aynı organizasyonu yapabileceklerini ifade etti.

Sanatçı Yonca Evcimik ise, yenilikçi olmanın ve ilerlemenin önemine değindiği konuşmasında, hayvan hakları ile ilgili bir konseptin yararlı olacağı düşüncesini iletti.

İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Mehmet Yıldırım bu sene yarışmaya 17 ilçeden bin 547 eserin katıldığını söyleyerek, 205 tanesinin ise sergilenmeye layık görüldüğünü ifade etti.

205 eserin sergilenmeye layık görüldüğü yarışmada, öğrenciler bilgisayar, netbook, dijital fotoğraf makinası için kıyasıya mücadele etti. İlk üçe girenlerin yanı sıra akademisyen kadrosu tarafından değerlendiren 18 öğrenci projesi de teşvik ödülü aldı. Ayrıca kukla sanatçısı Hakan Sarısoy çocuklar için kuklalarla bir gösteri yaptı. Öğrenciler sanatçı Yonca Evcimik ile fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştılar. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hayalleriyle Oynayan Miniklerin Hünerleri Ankamall'de Sergilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement