EGEDES İLE TRAFİKTEKİ ARAÇLARIN EGZOZ GAZI EMİSYONLARI ÖLÇÜLÜYOR - Son Dakika
Güncel

EGEDES İLE TRAFİKTEKİ ARAÇLARIN EGZOZ GAZI EMİSYONLARI ÖLÇÜLÜYOR

ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile ASELSAN'ın ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) ile araçların egzoz gazı emisyon ölçümleri işlemleri Tekirdağ'da uygulanmaya başlandı.

04.11.2022 12:29  Güncelleme: 12:57

ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile ASELSAN'ın ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) ile araçların egzoz gazı emisyon ölçümleri işlemleri Tekirdağ'da uygulanmaya başlandı. Seyir halindeki araçların cihaz ile yapılan denetimlerde egzoz gazı ölçümünü yaptırmayan sürücülere 2 bin 815 lira ceza uygulandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile ASELSAN'ın ortak yürüttüğü proje kapsamında tamamı yerli ve milli yazılımlar kullanılarak uygulamaya konulan EGEDES sistemi Tekirdağ'da uygulanmaya başlandı. Trafikte egzoz muayenesi yaptırmayan araçlar otomatik olarak, trafik akışını da aksatmadan kolay ve hızlı olarak tespit ediliyor. Tekirdağ- İstanbul kara yolu üzerinde uygulama yapan ekipler, cihazla sürücülerin egzoz gazı emisyon ölçümlerini yaptırıp, yaptırmadıklarını denetledi. Trafikten kaynaklı hava kirliliğinin önlenmesi çalışmaları kapsamında yapılan uygulamada egzoz emisyon ölçümü yaptırmayan sürücülere 2 bin 815 lira cezai işlem uygulanıyor.

Tekirdağ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Şube Müdürü Ahmet Fidan, araçların artık durdurulmadan plaka tanıma sistemi ile egzoz emisyon muayenelerinin yapılıp yapılmadığının kontrolünün yapıldığını söyledi.Fidan, "Bugün burada bakanlığımızla ASELSAN'ın ortaklaşa yürüttüğü bir proje kapsamında denetim amacıyla bulunuyoruz. Trafikteki araçları seyir halindeyken plaka tanıma sistemi ile tanıyarak bizim veri tabanımızdan egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırıp yaptırmadıkları denetleniyor. Bu şekilde trafikten kaynaklı hava kirliliğinin önlenmesi ile alakalı çalışma yürütüyoruz" dedi.

EGEDES İLE TRAFİKTEKİ ARAÇLARIN EGZOZ GAZI EMİSYONLARI ÖLÇÜLÜYOR
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel EGEDES İLE TRAFİKTEKİ ARAÇLARIN EGZOZ GAZI EMİSYONLARI ÖLÇÜLÜYOR - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement