HATAY'DA HAVANIN ISINMASIYLA SİVRİSİNEK MÜCADELESİ BAŞLADI - Son Dakika
Güncel

HATAY'DA HAVANIN ISINMASIYLA SİVRİSİNEK MÜCADELESİ BAŞLADI

Hatay'da havanın ısınmasıyla birlikte çadır kentlerde sivrisinek ve karasineklere karşı ilaçlama işlemine başlandı.

09.03.2023 14:45  Güncelleme: 14:53

Hatay'da havanın ısınmasıyla birlikte çadır kentlerde sivrisinek ve karasineklere karşı ilaçlama işlemine başlandı.

Bulaşıcı hastalıklara karşı da toplu alanların dezenfeksiyon işlemi sürüyor.

Türkiye'yi sarsan Kahramanmaraş merkezli, 11 ili etkileyen 2 büyük depremin ardından 46 binin üzerinde kişi hayatını kaybetti. Depremin en çok etkilediği, yüzlerce binanın yıkıldığı kentlerden biri de Hatay oldu. Kentte enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, diğer yandan çadır ve konteyner kentlerin kurulma çalışmaları sürüyor.

Bu çalışmaların yanında depremzedeler için kurulan çadır kentlerde bulaşıcı hastalıklar ile havanın ısınmasıyla birlikte sivrisineklere karşı mücadele sürdürülüyor. Sağlık Bakanlığı'nın verdiği sorumluluk ile kent genelinde Gölcük Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sivrisineklerin üreme alanlarında ilaçlama işlemlerini sürdürüyor.

Gölcük Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Serkan Aksöz, 'Depremin 2'nci gününden bu yana dezenfeksiyon çalışmalarımız devam ediyor. Kemirgen mücadelesi ve toplu kullanılan alanlarda kireçleme işlemleri sürüyor. Havanın ısınmasıyla sivrisinek ve karasinek mücadelesine de başladık. Sivrisinek ve karasineklerin üreme alanları, gübrelikler ilaçlanıyor. Sulak alanlar, çöplerin etrafları, göletler, nehirlerin durağan noktalarında ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriliyor" dedi. (DHA)

HATAY\'DA HAVANIN ISINMASIYLA SİVRİSİNEK MÜCADELESİ BAŞLADI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel HATAY'DA HAVANIN ISINMASIYLA SİVRİSİNEK MÜCADELESİ BAŞLADI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement