Hatay'da Anneler Çocukları İçin Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Hatay'da Anneler Çocukları İçin Yürüdü

Hatay\'da Anneler Çocukları İçin Yürüdü

Hatay'da gezi olaylarında hayatlarını kaybeden Ahmet Atakan, Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Medeni Yıldırım'ın anneleri ve bir grup kadın yürüyüş yaptı.

29.09.2013 19:09

Hatay'da gezi olaylarında hayatlarını kaybeden Ahmet Atakan, Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Medeni Yıldırım'ın anneleri ve bir grup kadın yürüyüş yaptı.

Hatay merkezde bulunan Uğur Mumcu Alanı'nda toplanan grup, sloganlar eşliğinde Abdullah Cömert'in ve Ahmet Atakan'ın öldüğü Armutlu Mahallesi'ne yürüdü. Burada grup üyeleri Abdullah Cömert ve Ahmet Atakan'ın hayatlarını kaybettikleri yerlere karanfil bıraktı.

Ardından Armutlu Mahallesi'ne gelen grup, burada oturma eylemi yaptı. BU arada yürüyüş sırasında Armutlu Mahallesi'nde bulunan gelin ve damat Duygu ile Ahmet Yurtman çifti, gruba destek vererek annelerin elini öptü.

Aralarında bulunan Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan, Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz ve Ethem Sarısülük'ün annesi Sayfi Sarısilik ile Lice'deki olaylarda hayatını kaybeden Medeni Yıldırım'ın annesi Fahriye Yıldırım olayların faillerinin bulunmasını istedi.

Öte yandan, "Anneler Çocukları için Yürüyor" yürüyüşüne katılan ve destek veren erkekler ile tedbir alan emniyet güçleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Gerginliğin tekrar yaşanmaması için gruptan bazı kadınlar, el ele tutuşarak zincir oluşturdu. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hatay'da Anneler Çocukları İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement