Hastane Kantini, Kirası Yüksek Diye Talipli Çıkmayınca Yarısı Mescid Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Hastane Kantini, Kirası Yüksek Diye Talipli Çıkmayınca Yarısı Mescid Yapıldı

Hastane Kantini, Kirası Yüksek Diye Talipli Çıkmayınca Yarısı Mescid Yapıldı

Bolu Köroğlu Devlet Hastanesi'nin yıllık 251 bin 357 lira bedelle ihaleye çıkarılan kantinine talipli çıkmayınca, kira bedelini düşürmek amacıyla 307 metrekarelik kantinin 150 metrekaresi mescide dönüştürüldü.157 metrekarelik kantin önümüzdeki...

26.06.2013 16:34

Bolu Köroğlu Devlet Hastanesi'nin yıllık 251 bin 357 lira bedelle ihaleye çıkarılan kantinine talipli çıkmayınca, kira bedelini düşürmek amacıyla 307 metrekarelik kantinin 150 metrekaresi mescide dönüştürüldü. 157 metrekarelik kantin önümüzdeki günlerde belirlenecek bedelle ihaleye çıkarılacak.

Sağlık Mahallesi'nde bulunan Köroğlu Devlet Hastanesi'nin kantini işletmecinin kira süresi doldu. Bunun üzerine kantin yıllık 251 bin 357 lira bedelden ihaleye çıkarıldı. İlki 4 Nisan'da yapılan ve daha sonra iki kez tekrarlanan ihaleye kimse katılmadı. Kira bedelinin yüksek olması nedeniyle talipli çıkmadığı kanaatine varılınca da metrekaresinin azaltılmasına karar verildi. Hastanenin girişinde bulunan 307 metrekarelik kantinin 150 metrekaresi duvarla örülerek mescide dönüştürüldü. Önümüzdeki günlerde 157 metrekarelik kantin, belirlenecek bedelle ihaleye çıkarılacak.

Bolu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Özmen düzenlediği basın toplantısında kantin ihalesine yüksek kira bedeli nedeniyle katılımın olmadığını, bunun üzerine metrekareyi düşürmeye karar verdiklerini söyledi. Dr. Özmen, "Üç kez açılan ihaleye kimse katılmadı. İhale sürecinde yapılan operasyonunun ardından da kantinin metrekaresini düşürmeye karar verdik. Mevcut mescidimizin yerini bulmakta hastalarımız biraz güçlük çekiyordu. Kıble yönünden mescide giriliyordu ve namaz kılanlar bu durumdan rahatsız oluyordu. Kantinin 307 metrekarelik bölümünün 150 metrekaresini mescide dönüştürdük. Artık namaz kılacak vatandaşlarımız mescidi daha kolay bulacaklar ve kantin ihalesini de daha düşük bir kira bedeliyle ihaleye açacağız" diye konuştu.

Bu arada, Bolu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kantinin eski işletmecileri hakkında soruşturma yürütmüştü. Bunlardan 3 kişi, geçen mayıs ayında, kantinin nisan ayındaki ilk ihalesine katılımı engellemek için bazı kişileri tehdit ettiği iddiasıyla gözaltına alınmış ve çıkarıldıkları mahkemede 'ihaleye fesat karıştırmak' suçlamasıyla tutuklanmıştı. - Bolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hastane Kantini, Kirası Yüksek Diye Talipli Çıkmayınca Yarısı Mescid Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement