Harranlı Çiftçi Bilgi Vermekten Korkuyor - Son Dakika
Güncel

Harranlı Çiftçi Bilgi Vermekten Korkuyor

Harranlı Çiftçi Bilgi Vermekten Korkuyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı personellerinin Harran'daki tarımsal sayım çalışmalarında çiftçinin bilgi vermekte çekindiği belirtildi.

01.09.2014 11:14

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yapmış olduğu tarımsal sayım tüm hızı ile devam ediyor. Bu kapsamda Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde görevli teknik personeller Harran ilçesinde bağlı Doruç (Kızıldoruç), Dayanıklı, Aşağı Yarımca, Kılıçlı, Buldum mahallerinde tarımsal sayım amacı ile ziyaret etti.

Teknik Personellerden Hakan Kaplama, Ahmet Yusuf Köylü ve İbrahim Yıldız ziyaret ettiği köylerde çiftçilere yönelttiği sorulara yeteri kadar cevap alamadıklarından şikayet etti. Ortak açıklamada "Çiftçilerimiz korkuyor. Hayvan sayılarını, kendilerinin sahip oldukları traktör ve tarım alet ekipmanlarını söylemekten çekiniyor. Korkularının sebebi vergi çıkacak deniyor. Ne kadar ikna etmeye çalışsak da çiftçiler bilgileri saklıyor fakat ürün tespitinde zorluk yaşamıyoruz. Tarımsal Bilgi Sisteminden Destekleme kayıtları alışkanlıklarından dolayı hangi parselde hangi ürünü hangi çiftçi ekmiş öğrenebiliyoruz. Arazide de bakanlığımızın belirlediği parsel sayılarının yüzde 10'nun fotoğrafını çekip tablet üzerinden bakanlığı veri olarak aktarıyoruz. Çiftçilerimiz korkmasın, hayvan sayıları ve tarım alet ekipmanları varsa sahada görevli personellere bizlere söylesinler. Bu yapılan tarımsal sayım çiftçiye vergi çıkarmak için değil Avrupa Birliği için yapılan tarım envanteri ile ilgilidir" dedi.

Sahada görevli teknik personellerin çiftçilere sordukları sorulardan bazıları: Bulunduğu köyde mahallede ikamet ediyor musun? Arazi kendi malın mı? Kira mı? Yoksa diğer seçeneklerden biri mi? Arazide bulunan ürün? Araziyi kaç yıldır işliyorsun? Arazide mülkiyet problemi var mı? Arazi yeterli miktarda su bulabiliyor mu? Suyun kullanım şekli? Hayvan varlığı? Varsa Büyükbaşlardan dişi mi? Erkek mi? Küçükbaş ise koyun mu keçi mi? Kümes hayvanı var mı? Tarım alet ekipmanlarından traktör' varlığı varsa plaka, beygirgücü, markası ve arazi işleme aletleri varlığı pulluk, holder, kültivatör, tapan, çapa, taş toplama makinesi...vs. gibi sorular yöneltiliyor.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Harranlı Çiftçi Bilgi Vermekten Korkuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement