Halk Oyunları Yarışması - Son Dakika
Güncel

Halk Oyunları Yarışması

Halk Oyunları Yarışması

Halk Oyunları ekibi, Geleneksel ve Düzenlemeli dalda kazandıkları birincilik kupasını, Çakır'a takdim ettiler.

23.03.2012 10:45

Belediye Başkanı Ahmet Çakır: " Malatya'da kaybolmaya yüz tutmuş ya da yeteri kadar bilinmeyen bir çok halk oyunumuzu tanıtma imkanı olacağına inanıyorum.."

Esenlik Belediye Spor Halk Oyunları ekibi, 29 Şubat 2012 tarihinde Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen Geleneksel ve Düzenlemeli dalda kazandıkları birincilik kupasını, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a takdim ettiler.

Türkiye Halk Oyunları Malatya İl Temsilcisi Selahattin Bozdemir, Esenlik Belediye Spor Kulüp Yöneticisi Kahraman Fırat, Kulüp Antrenörü Mehmet Oral ile halk oyunları ekip başlarının katıldıkları ziyaret sırasında konuşan Halk Oyunları Derleme Araştırma Kurulu Başkanı Kemal Deniz, "29 Şubat 2012 tarihinde Kapalı Spor Salonunda Geleneksel ve Düzenlemeli dalda gerçekleştirilen Halk Oyunları yarışmasında Esenlik Belediye Spor Halk Oyunları ekibi her iki dalda Malatya birincisi oldu. Esenlik Belediye Sporumuz Malatya'mızı şerefle dışarıda temsil edecek. 28 Nisan 2012 tarihinde Osmaniye'de düzenlenecek olan gurup şampiyonasına Malatya'yı temsilen Esenlik Belediye Sporumuzun Halk Oyunları ekibi katılacak" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Folklor kültürümüzün önemli faktörlerinden biridir. Malatya'da folklor gerçekten istediğimiz noktada değil, ama folklorumuzun daha iyi noktalara gelmesi için sizlerin ve arkadaşlarımızın çalışmalarına belediye olarak desteklerimiz oldu. Vermiş olduğumuz desteği de arkadaşlarımız aldıkları bu kupalarla gerçekten hak etmiş olduklarını gösterdiler.

Malatya Belediyesi olarak amatör kulüplere imkanlarımız doğrultusunda destek veriyoruz. Bu kulüplerimizin başarılı olmaları, derece yapmaları, ödül almaları bizleri mutlu ediyor. Malatya'da kaybolmaya yüz tutmuş ya da yeteri kadar bilinmeyen bir çok halk oyunumuzu tanıtma imkanı olacağına inanıyorum. Bu açıdan sizleri de arkadaşlarımızı da kutluyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Halk Oyunları Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement