Halep'e Yardım Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Halep'e Yardım Kampanyası

Halep\'e Yardım Kampanyası

Eğitim-Bir-Sen Çarşamba Temsilciliğince Halep'e yardım kampanyası başlatıldı.

20.12.2016 16:24

Eğitim-Bir-Sen Çarşamba Temsilciliğince Halep'e yardım kampanyası başlatıldı.

Eğitim-Bir-Sen Çarşamba temsilcisi Osman Şafak, gazetecilere yaptığı açıklamada, komşu ülke Suriye'de yaşanan insanlık dramına sessiz kalamayacaklarını, zulme karşı adaleti, baskıya karşı özgürlüğü, zillete karşı onuru seçmiş Halep halkına sahip çıkmaları gerektiğini söyledi.

Halep'te dünyanın gözü önünde insani bir vahşet yaşandığını vurgulayan Şafak, "Halep başta olmak üzere Suriye'nin birçok bölgesinde din ve soy kardeşlerimizin yaşadığı drama dünyayı yönetenler sessiz kalmaktadır. Eğitim-Bir-Sen Çarşamba temsilciliği olarak 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' düsturu ile hareket etmeyi görev bildik. Karınca misali Suriye'de zulüm altında inleyen kardeşlerimize yardım eli uzatmak için kampanya düzenledik." dedi.

Bölgede en temel ihtiyaç malzemelerinin dahi temin edilemediğini, insanların çaresizlik içinde kıvrandığına dikkati çeken Şafak, şunları kaydetti:

"Böyle bir durumda hiçbir şey yapmadan seyirci kalmak, oturduğumuz yerden 'Allah yardımcıları olsun' demek bizleri sorumluluktan kurtarmaz. Peygamber Efendimiz, 'Bir toplumda bir insan açlıktan ölüyorsa, onun durumunu bildiği halde yardım etmeyen herkes o kişinin ölümünden sorumludur' buyurmaktadır. Bundan dolayı bölge insanına ulaştırılmak üzere ilçemizden bir çuval 60 lira olacak şekilde un yardım kampanyası başlattık. Gücü yeten herkesten kampanyaya katılmasını bekliyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halep'e Yardım Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement