Hakkari2hakkarililer, ''Barış Ve Kardeşlik'' Konseri İle Coştu - Son Dakika
Güncel

Hakkari2hakkarililer, ''Barış Ve Kardeşlik'' Konseri İle Coştu

Hakkari2hakkarililer, \'\'Barış Ve Kardeşlik\'\' Konseri İle Coştu

'devrimci Gençlik Köprüsü' Açılışından Sonra Konser Verildi

02.10.2010 20:25

'DEVRİMCİ GENÇLİK KÖPRÜSÜ' AÇILIŞINDAN SONRA KONSER VERİLDİ

HAKKARİ'de Zap Suyu üzerine 1969 yılında bir grup üniversite öğrencisi tarafından inşaa edilen, 1999'da bombalanarak yıkılan Deniz Gezmiş Köprüsü olarak da bilinen "Devrimci Gençlik Köprüsü" yeniden inşa edilerek dün açıldı. Açılışın ardından bugün de birçok sanatçının katımıyla "Barış ve Kardeşlik" konseri verildi. Şehir stadyumunda verilen konsere katılan yaklaşık 10 bin kişi, sanatçıların okuduğu parçalarla coştu.

Hakkari Şehir Stadı'nda, "Barış ve Kardeşlik Konseri" adı altında düzenlenen ve yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı konserin sunuculuğunu Nur Süer yaptı. Suavi, İlkay Akkaya, Rojda, Mazlum Çimen, Burhan Berke, Koma Hivron, Navin, Ferec, Muzaffer Özdemir, Niyazi Koyuncu gibi sanatçıların sahne aldığı konserde polis geniş güvenlik önlemi alırken, konser alanına girenler tek tek arandı. Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden gelen yaklaşık 200 öğrenci ellerine aldıkları "Deniz Gezmiş" pankartları ile konser alanına girerken hep bir ağızdan devrimci marşını okudu. Stadı dolduran Hakkarililerde gelen misafirleri "Hakkari sizinle gurur duyuyor' sloganlarıyla karşıladı.

Konser öncesinde konuşma yapan Yazar Cezmi Ersoz, 1969 yılında Deniz Gezmiş ve arkadaşları anısına yapılan Devrimci Gençlik Köprüsü'nün bundan böyle barışa ve kardeşliğe vesile olacağını umut ettiklerini söyledi. Ersoz, "Artık Uğur Kaymaz'lar, Enver Turan'lar ölmesin. Çocuklar barışın simgesi olsun. Diliyoruz ki dün açılışını yaptığımız bu köprü de barışın simgesi olacaktır" dedi. Daha sonra sahneye çıkan BDP'li Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoığlu da, Devrimci Gençlik Köprüsü'nün manevi değerinin büyük olduğunu, o nedenle bu köprünün barışın simgesi olacağını söyledi. Bedirhanoğlu,"Buradan Cumhurbaşkanı ve Başbakana sesleniyorum. Sizde bu barışın sesine kulak verin. Barış için cesaretli adımlar atın. Bu barışı hep beraber sağlayalım. Değerli gençler, sizler geleceğimizin ve barışın sembolüsünüz. Savaş tanrılarına yol vermeyin. Bu barış için sizlere de büyük görev düşüyor." diye konuştu.

BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani de, bölgedeki barışın ancak Türkiye'de yaşayan 72 milyon insanla mümkün olabileceğini belirterek," O nedenle diyoruz ki devrimci gençlerin adına yapılan bu köprünün barışa ve kardeşliğe vesile olacağını umut ediyorum. Halkların var olması ancak kendi ana dillerini konuşmasıyla mümkün olacaktır. O nedenle bundan sonraki konuşmamı Kürtçe yapacağım. Yani anadilimizle" dedi ve daha sonra davetlileri Kürtçe hoş geldiniz diyerek konuşmasını tamamladı.

Yapılan konuşmaların ardından Hakkari'ye gelen ünlü sanatçılar, tek tek sahneye çıkarak konsere katılan 10 bin kişiyi birbirinden güzel şarkılarıyla coşturdu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari2hakkarililer, ''Barış Ve Kardeşlik'' Konseri İle Coştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement