Hakkari TSO Başkanı, BDP'den de Destek İstedi - Son Dakika
Güncel

Hakkari TSO Başkanı, BDP'den de Destek İstedi

Hakkari TSO Başkanı, BDP\'den de Destek İstedi

BDP Hakkari il Örgütü, Hakkari Ticaret Odası Başkanlığına seçilen Servet Taş ve yönetimini ziyaret etti.

04.06.2013 16:48  Güncelleme: 16:51

BDP Hakkari il Örgütü, Hakkari Ticaret Odası Başkanlığına seçilen Servet Taş ve yönetimini ziyaret etti. Taş, Ticaret ve Sanayi Odası olarak Hakkari'nin ve Hakkari esnafının sorunlarına çözüm bulmak için uğraşacaklarını belirterek, "Esnafımızın ekonomik durumunun daha iyi olması için Başbakan Erdoğan'dan randevu talebinde bulunacağız. Bunun yanı sıra Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanımızdan da randevu isteyip, askerin çarşıya çıkması için uğraşacağız. Bu konuda bütün halkın ve BDP'nin de desteğine ihtiyacımız vardır" dedi.

Hakkari'de 20 Mayıs'ta yapılan seçimde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçilen Servet Taş ve yönetimini makamında ziyaret eden BDP Hakkari İl Başkanı Rahmi Kurt, Merkez ilçe Başkanı Yavuz Aksaç ve partililer, barış sürecinde STK'ların büyük bir rolünün olduğunu söyledi. BDP Hakkari il Başkanı Kurt, barış sürecinin olumlu gitmesi halinde hem askerlerin, hem de gerillaların rahat bir şekilde çarşı merkezinde gezmesini umut ettiklerini, Kürtler olarak artık hiç bir şekilde savaş istemediklerini, bu konuda STK'lara da büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi.

Ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getiren Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı

'ASKERİN ÇARŞI İZNİ İÇİN DESTEK İSTİYORUZ'

Servet Taş da, Hakkari'nin sosyoekonomik yönden gelişmesi için ellerinden geleni yapacaklarını, Belediyeye iş makineleri tahsisi yapılması için de uğraşacaklarını söyledi.

Taş, şöyle konuştu:

"Bizler TSO olarak Hakkari'nin siyasal ve ekonomik sorunlarını çözmek için sayın Başbakandan randevu talebinde bulunacağız. Bu talebimiz gerçekleşirse 30 kişilik bir esanf heyetiyle görüşüp ilimizin sorunlarını rapor halinde sunacağız. Ayrıca esnafımızın ekonomik durumunun bir nebze de olsa iyileşmesi için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı'nı ziyaret edip, askerin çarşı iznine çıkmasını talep edeceğiz. Asker çarşıya çıkarken bizler de araçlarımızla onlara eşlik edeceğiz. Bu konuda BDP'den de destek istiyoruz." - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari TSO Başkanı, BDP'den de Destek İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement