Hakkari'de 'Dengbejlik Gecesi' - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de 'Dengbejlik Gecesi'

Hakkari\'de \'Dengbejlik Gecesi\'

Hakkari Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Fakiye Teyran Kültür Merkezi tarafından 'Dengbejlik (Halk ozanı) Gecesi' düzenlendi.

01.12.2014 15:39

Hakkari Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Fakiye Teyran Kültür Merkezi tarafından 'Dengbejlik (Halk ozanı) Gecesi' düzenlendi. Birbirleriyle yarışan Dengbejler'in Kobani için söylediği ağıtlar ilgiyle dinlendi.

Bulvar Caddesi'ndeki Belediye binasının alt katındaki Fekiye Teyran Kültür Merkezi'nde düzenlenen geceye, Hakkari Belediye Başkan Yardımcısı Derya Çiftçi, HDP Hakkari İl Eş Başkanı Nesibe Gümüşlü, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Hakkari Delegesi Hatice İdem, DBP Kadın Meclisi Sözcüsü Zeynep Besi'nin ile çok sayıda kişi katıldı. Sunuculuğunu Dengbej Şiyar Bervari'nin yaptığı gecede, dengbejler; Cemil Deştani, Kemal Şimşek, Hüseyin Kazak, Ahmet Ballıses, Rıdvan Taşçı, Ayşe Çiçek ve Ferhat Taşçı söyledikleri Kürtçe uzun hava şarkıları ve Kobani için yazdıkları uzun havayı söyledi.

Dengbej Şiyar Bervari, Hakkari'nin önemli kültür miraslarından Dengbejlik kültürünü yaşatmak için her yıl 'Dengbejler Gecesi' düzenleyeceklerini söyledi. Gecesi, geç saatlere kadar devam etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de 'Dengbejlik Gecesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement