Hakkari-Bdp'li Geylani: "Bayram Arifesinde İnsan Öldürmek İslam´A Karşı Gelmektir" - Son Dakika
Güncel

Hakkari-Bdp'li Geylani: "Bayram Arifesinde İnsan Öldürmek İslam´A Karşı Gelmektir"

Hakkari-Bdp\'li Geylani: "Bayram Arifesinde İnsan Öldürmek İslam´A Karşı Gelmektir"

Barış ve Demokrasi Partisi (bdp) Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, 4 Gün Önce Aksu Köyü'nde Öldürülen 9 PKK'lının Çatışmada Değil, Alınan Bir İhbar Üzerine Baskın Yapılarak Öldürüldüğünü Söyledi. Son Olaylar Karşısında Hakkari Valisi Muammer Türker'in ve Ak Partili Hakkari Milletvekilleri'nin Sessiz Kaldığını Belirten Geylani, Başbakan Erdoğan'ı da İslamiyeti Suistimal Etmekle Suçlayarak, "bayram Arifesinde İnsanları Öldürmek İslam'a Karşı Gelmektir, Münafıklıktır. Kan Dökmek Katilliktir. Onun İçin Onları Nefretle, Şiddetle Kınıyoruz ve Müslümanlıklarından Şüphe Ediyoruz" Dedi.

11.09.2010 10:14

BARIŞ ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, 4 gün önce Aksu Köyü'nde öldürülen 9 PKK'lının çatışmada değil, alınan bir ihbar üzerine baskın yapılarak öldürüldüğünü söyledi. Son olaylar karşısında Hakkari Valisi Muammer Türker'in ve AK Partili Hakkari Milletvekilleri'nin sessiz kaldığını belirten Geylani, Başbakan Erdoğan'ı da İslamiyeti suistimal etmekle suçlayarak, "Bayram arifesinde insanları öldürmek İslam'a karşı gelmektir, münafıklıktır. Kan dökmek katilliktir. Onun için onları nefretle, şiddetle kınıyoruz ve Müslümanlıklarından şüphe ediyoruz" dedi.

BDP'li Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, Hakkari'de çıkan olaylar sırasında kafasından vurularak ağır yaralanan Verdat Turan ve öldürülen 9 PKK'lı ile ilgili basın toplantısı yaptı. Geylani, olayın geçmişte yaşanan Şemdinli olaylarına benzeterek sessiz kalan Vali Türker ile AK Partili Milletvekilleri Rüstem Zeydan ve A. Mutalip Özbek'in istifasını istedi.

MÜSLÜMANLIKLARINDAN ŞÜPHE EDİYORUZ

PKK'nın 13 Ağustos itibariyle eylemsizlik kararı aldığını belirten Geylani, "Kararın alındığı günden 3 gün sonra operasyonlarla can kayıplarımız oldu. Şimdi bir taraftan eylemsizlik var, bir taraftan da çatışmanın olmadığı bir ortamda imha var. İşte bu sistemin kirli oyununu hep birlikte gördük ve gözlemledik. Daha önce hazırlanan bir senaryo gereği Çaltıkoru'da askeri birliğe saldırı olmuş. Bir asker hafif yaralanmış. Ertesi gün o saldırıyı yapanları takiple bu sefer Hakkari'nin Aksu Köyü'nde çatışma yaşanmış ve 9 PKK'lı öldürülmüş. Bu senaryonun yalan olduğu ortadadır. Bu sistemin geninde ve kanlarında ölmek, öldürmek ve kan dökmek vardır. Bayram arifesinde insanları öldürmek İslama karşı gelmektir. Münafıklıktır. Kan dökmek katilliktir. Onun için onları nefretle, şiddetle kınıyoruz ve Müslümanlıklarından şüphe ediyoruz" dedi.

TURAN'A SIKILAN KURŞUN KÜRT HALKINA SIKILMIŞTIR

Hakkari'de yaşanan olaylarda 13 yaşındaki Vedat Turan'ın kafasına sıkılan kurşunun Kürt halkına sıkıldığını belirten Geylani, sıkılan kurşunun ilk olmadığını söyledi. Geylani, "O küçük çocuklar bayram şekeri toplamaya çalıştılar. Ama topladıkları her bayram şekerine hakiki mermi sıkıldı. Vedat Turan'ın beynine sıkılan kurşun bu halkın tümüne, bütün Hakkarililere ve Kürtlere sıkılmış bir kurşundur. Böyle kurşunları yüreğimizde ve beynimizde çok yedik. Turan'a kurşun sıkan, onun ailesine ve Kürt halkına bayramı haram eden o haramzadenin yakasında Kürt halkının eli olacaktır. Yetkilileri bu katilleri bulması için göreve davet ediyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari-Bdp'li Geylani: 'Bayram Arifesinde İnsan Öldürmek İslam´A Karşı Gelmektir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement