Hakim 49 Polis'ten 11'ine Tutuklama Kararı Verdi - Son Dakika
Güncel

Hakim 49 Polis'ten 11'ine Tutuklama Kararı Verdi

3. Sulh Ceza Hakimi İslam Çiçek, 22 Temmuz'da düzenlenen operasyonla gözaltına alınan 49 polisin 38'i hakkında tahliye 11'i hakkında ise tutuklama kararı verdi.

29.07.2014 21:21  Güncelleme: 01:18

22 Temmuz operasyonunda gözaltına alınan 49 polis hakkında karar verildi. 38 polis serbest bırakılırken, 11 polis ise tutuklandı. Serbest bırakılan polisler arasında, ifadesi alınmayan 17 kişi bulunuyor.

HAKİMDEN 3 SAAT GECİKMELİ AÇIKLAMA

Emniyet operasyonu kapsamında 49 kişi hakkındaki kararı 21.00'da açıklayacağını belirten Hakim İslam Çiçek, kararı 3 saat gecikmeyle açıkladı.

İstanbul merkezli operasyonda casusluk yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve 26 Temmuz 2014’de gözaltı süresinin bitmesinden 40 dakika sonra 02.10’da tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen dönemin İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün’ün de arasında bulunduğu 49 polisin hakkında nöbetçi hakim kararını verdi.

YURT ATAYÜN'ÜN DE ARALARINDA BULUNDUĞU 11 KİŞİ TUTUKLANDI

Gözaltında bulunan 49 şüpheli polisten 38'i serbest bırakıldı, 11'i hakkında tutuklama kararı verildi. 22 Temmuz soruşturmasında mahkeme, Yurt Atayün'ün de aralarında olduğu 11 kişi hakkında tutuklama kararı verdi.

Mahkeme, serbest kalan 38 kişiden 8'i hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu. 22 temmuz soruşturmasında İstanbul Eski Terörle Mücadele Şubesi Müdürü Ömer Köse ve Emniyet Amiri Gaffur Ataç, "yurt dışına çıkış yasağı" konularak serbest bırakıldı.

İşte tutuklanan 11 polis :

Yurt Atayün
Aytekin Koçak
Ali Fuat Altun
Şahin Akdeniz
Serdar Bayraktutan
Yunus Emre
Erhan Körtek
Muhammet Kaş
Ensar Doğan
Şahin Akdeniz
Mehmet Öz

İFADESİ ALINMAYAN 17 KİŞİ SERBEST

22 temmuz soruşturmasında mahkemede ifadesi alınamayan 17 kişinin tamamı serbest bırakıldı.

GEREKÇE: CASUSLUK SUÇLAMASI VE RESMİ BELGEDE SAHTECİLİK

22 temmuz soruşturmasında 11 şüphelinin, "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini casusluk amacıyla temin etmek" ve "Resmi belgede sahtecilik" gerekçesiyle tutuklandığı öğrenildi.

"TUTUKLANANLARIN ARKASINDAYIZ"

Hakimin kararını değerlendiren Avukat Kemal Şimşek; "Geçmiş 7 günün özeti, sahur operasyonuyla başlayıp büyütülmüş, büyük bir algı operasyonu yapılmış. 7 gün bu insanlar boşuna yattı. Tutuklananlar için de arkasındayız. Savunmalar ağır şartlar altında alındı. Psikolojik baskıya maruz kaldılar. Zaten her türlü hukuki garabet yapıldı. İtirazı yapacağız. Umutluyuz. Bu arkadaşlarımızın çıkacağına eminiz. 11 şahıs dışındaki herkes birazdan çıkacak. İfadesi alınamayan 17 kişi, bu yüzden serbest bırakıldı." dedi.

"11 KİŞİ DIŞINDA HERKES SERBEST KALACAKTIR"

Avukat Şimşek gözaltında ifadesi alınmayan polislere ilişkin "Onlarla ilgili nasıl bir yol izlenecek bilmiyoruz. İfadesi alınamayanların ifadesi alınamadığı için tutukluluğa karar vermedi. Tutuklama kararlarına itiraz edeceğiz. Onların da serbest kalacağına inanıyorum. Bu 11 şahıs dışındaki herkes bugün serbest kalacaktır." dedi.





Hakim 49 Polis\'ten 11\'ine Tutuklama Kararı Verdi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Hakim 49 Polis'ten 11'ine Tutuklama Kararı Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • sinan turan: Hepsini düzecek tayip vatan hainleri :) 22 39 Yanıtla
  • samimiolun: Hee kimse suçlu değil bütün o dinlemeleri ben mi yaptım kendi kendine mi kayıt oldu tabi tabi kimse ben vatanhainligi yaptım demez. . . . patır patır dökülecek inşallah. . . 28 17 Yanıtla
    mustafa sadıç: demek dınleme kayıuları gercekmıs yanı paralar sıfırlanmıs hemı dayı. . . 0 0
  • metin: Helalin var tayyip baba 18 26 Yanıtla
  • MİLLET: YASSI ADA HAKİMİ BAŞOL GİBİ ANILACAK HAKİM ÇİÇEK NE DEMEK SAVUNMA ALMADAN KARAR VERMEK BU HAKİM TAMAMEN AKP PARALELİ 26 8 Yanıtla
  • KAYALI: KOYUNLAR YİNE GELMİŞ BURAYA HÜLOOĞĞĞHHH 20 9 Yanıtla
    sinan turan: Kendinden bahsediyorsun galiba :) 0 0 kayalı: ÜZERİNE ALINMISSINIZ KOYUN DEĞİLSEN YORUMUN SENDE KALSIN SİNAN BEY 0 0
  • SERDAR AKBİLEK: HERŞEYİN HAYIRLISI OLSUN. MUTLAKA HAK YERİNİ BULACAK. . 23 2 Yanıtla
  • MİLLET: ŞU ANDA ALEHTE YAZANLARIN YÜZÜ MAHŞERDE KIZARACAK EMİNİM 19 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement