Hadi Özışık: "Amacımız Şarlatanlarla Gerçek Gazetecileri Ayırmak" - Son Dakika
Güncel

Hadi Özışık: "Amacımız Şarlatanlarla Gerçek Gazetecileri Ayırmak"

Hadi Özışık: "Amacımız Şarlatanlarla Gerçek Gazetecileri Ayırmak"

Marmara Belediyeler Birliği öncülüğünde kurulan Basın Danışmanları Platformu'nun bu ayki toplantısı Fatih'te gerçekleştirildi.

05.12.2012 11:23

Marmara Belediyeler Birliği öncülüğünde kurulan Basın Danışmanları Platformu'nun bu ayki toplantısı Fatih'te gerçekleştirildi. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in de katıldığı programın onur konuğu İnternet Medyası Derneği Başkanı Hadi Özışık, "Amacımız, internetteki şarlatanlarla, gerçek gazetecileri ayırmak" dedi.

Fatih Belediyesi'nin ev sahipliğinde Fatih Belediyesi Çatladıkapı Sosyal Tesisleri'nde bir araya gelen platform üyeleri, bilgi ve deneyimlerini paylaşmaya devam etti. Her ay tecrübeli bir ismi ağırlayan platformun bu ayki onur konuğu, İnternet Medyası Derneği ve İnternethaber Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık'tı. Özışık, basın danışmanlarına Türkiye'deki internet medyasının geldiği noktayı ve internet medyasının sorunlarını anlattı.

Her ne kadar 10 yılı aşkın bir geçmişi olsa da internet haberciliğinin yeteri kadar değer görmediğini ve önemsenmediğini söyleyen Hadi Özışık, "Özellikle belediye başkanları internetin henüz tam farkında değil. Gazete ve TV haberlerine farklı, internet haberlerine farklı bakılıyor. Bu algı zamanla değişecek. Artık internet siteleri merdiven altı değil. Bizde 60 kişi çalışıyor. İnternet Medyası Derneği olarak yegane amacımız, internetteki şarlatanlarla gerçek gazetecileri ayırmak. Kurduğumuz dernekle 2005'ten bu yana bunun mücadelesini veriyorum" dedi.

"BASIN DANIŞMANININ EN ÖNEMLİ GÖREVİ ALGIYI YÖNETMEK"

Programın ikinci yarısına iştirak eden Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de, platform üyelerine katılımlarından dolayı teşekkür ederek, basın danışmanlığı kurumunun önemine dikkat çekti. Başkan Demir, internet haberciliğinin de en az görsel ve yazılı basın kadar önemli ve etkili olduğunu ve bunun bilinciyle hareket ettiklerini kaydederek, "Öncelikli konumuz, proje ve hizmet üretmektir. Bunlar vatandaşın faydasına projeler olmalı. Belediye başkanları için en büyük problem kamuoyu algısı. Basın danışmanının en önemli görevi de algıyı yönetmektir" diye konuştu.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, toplantının onur konuğu Hadi Özışık'a katılımlarından dolayı teşekkür etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hadi Özışık: 'Amacımız Şarlatanlarla Gerçek Gazetecileri Ayırmak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement