Hacettepe Hastaneleri'nin Otomasyon Sistemi Yenilendi - Son Dakika
Güncel

Hacettepe Hastaneleri'nin Otomasyon Sistemi Yenilendi

Hacettepe Hastaneleri\'nin Otomasyon Sistemi Yenilendi

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, eksikleri bulunan ve yedeklemesi olmayan otomasyon sisteminin güçlendirildiğini belirterek, Hacettepe Hastaneleri’nin büyük bir açığının ortadan kaldırıldığını açıkladı.

16.01.2014 11:18

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, eksikleri bulunan ve yedeklemesi olmayan otomasyon sisteminin güçlendirildiğini belirterek, Hacettepe Hastaneleri'nin büyük bir açığının ortadan kaldırıldığını açıkladı.

2013 yılında gerçekleştirilen bazı icraatlar hakkında bilgi veren Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, şimdiye kadar yedekleme olmadan çalışan hastane otomasyon sisteminin güçlendirildiğini söyleyerek, "Zira şu zamana kadar yedeği yokmuş ve herhangi bir sorun çıksa kayıplarımız büyük olacaktı. Hasta verilerimiz tümüyle kaybolabilirdi" diye konuştu.

Eczacılık Fakültesi'nin çok önemli anlaşmalara imza attığını da ifade eden Rektör Tuncer şunları söyledi:

"Önümüzdeki günlerde 'Hacettepe' isimli morfin tableti üreterek kanser hastalarının kullanımına sunulacak. Bu çok değerli bir projeydi. Yine yerli aşı, difteri, tetanoz ve Hepatit B aşıları için fakültemiz bir anlaşma imzaladı. Bunu da en kısa sürede Hacettepe amblemli bir aşı üretimi ülkemizde gerçekleştirilecek. Doping Kontrol Merkezi'nde personel eğitim ve görevlendirmeleri yenilendi. Akreditasyonumuz iptal edilmişti, yeni analitik cihazlar alındı, altyapısı güçlendirildi, jeneratörler gibi olmazsa olmaz gereksinimler karşılandı, bina yenilendi, tadilatı yapıldı, güvenlik arttırıldı ve sıcaklık uyarı sistemi yenilendi. Bunun sonucunda Ocak 2013'de personel, bina ve donanım işlemleri tamamlanarak başvuru yapıldı. WADA Nisan 2013'te başvuruyu değerlendirdi ve Haziran 2013'de olumlu rapor verdi. Temmuz 2013'te ön aday fazına geçildi. Denetçilerinin çalışma sonuçları 2013'de değerlendirildi. 2014 başında inşallah akreditasyon işlemi halledilmiş olarak çalışmalara başlayacak."

Hacettepe Koleji üzerinde de 1 yıldır çalıştıklarını belirten Rektör Tuncer, "Altyapı hazırlıklarımız hazırlandı. Anaokulu, ortaokul ve lise olacak. Bunun yanı sıra üstün zekalı çocuklar için de hazırlıklarımız sürüyor ve 140 IQ üzerinde olan çocuklar bu okulda özel bir eğitim alacak ve ücretsiz olacak. Eğitim fakültemiz seçmeleri yapıyor, önümüzdeki öğretim döneminde eğitime başlamayı umuyoruz. Yeni web sayfamız gerek akademik, idari personelimiz, gerek öğrencilerimiz tarafından çok beğenildi. Sunucu alıcı ve vericilerimiz yenilenip, güçlendirildi. 90 sanal sunucu hizmete açıldı. Yedekli hale getirildi. Kablolu ve kablosuz ağ güçlendirilip, yenilendi. Video konferans ve canlı uzaktan eğitim bağlantıları sağlandı, eğitim çalışmaları başarıyla yürütülüyor. Güvenlik açıkları da kapatıldı ve güçlendirildi. Bilgisayar, tablet, yazıcı ve fakslarımız, projeksiyon sayılarımız arttırıldı. Gelecekte herhangi bir yerde bir eksiğimiz kalmayacak. Akıllı tahtalarımız her yerde olacak" diye konuştu.

Diğer üniversitelerin bütçelerinden ayırdıkları rakamlara bakıldığında Hacettepe'nin kütüphane ve kitaplar konusunda önde olduğunu kaydeden Rektör Tuncer, " Türkiye'de 1 milyona erişen hiçbir kütüphane yok. Türkiye'deki en kapasiteli kütüphane haline geldik ki, 3 milyon 74 bin 190 adet kitaba üniversitemiz kütüphanelerinden erişilebiliyor. 87 veri tabanına üye olduk, 150'nin üzerine çıkmak gibi bir ana hedefimiz var 2014 için. 2013'te 8 bin 600 yeni basım kitap aldık. 2012'de 30 bin e-kitap aboneliğimiz varken, 2013'de 2 milyon 810 bine çıkardık bunu. 25 yeni süreli yayına abone olduk. 10 bin 800 tez ve 9 bin 500 nota vardır. Önemli eserleri dijitalleştirerek sunabiliyoruz. Çünkü bunların korunması lazımdır. Engelli koleksiyonumuz hemen hemen hiç yoktu. Türkiye'nin engelli kütüphanesi olmayan tek üniversitesiydik. Bin 200 kitap taranmış olarak engelli öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştur" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hacettepe Hastaneleri'nin Otomasyon Sistemi Yenilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement