Hacettepe E - Kitapta Rekor Kırdı - Son Dakika
Güncel

Hacettepe E - Kitapta Rekor Kırdı

Hacettepe E - Kitapta Rekor Kırdı

Hacettepe Üniversitesi kütüphanelerinde sessiz bir devrim gerçekleşti.

11.10.2013 11:03

Hacettepe Üniversitesi kütüphanelerinde sessiz bir devrim gerçekleşti. Kütüphanelerinin koleksiyon, hizmet ve olanaklarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar ve yatırımlar Hacettepe'yi diğer üniversitelerden ayrı bir boyuta taşıdı. Rektör Prof. Dr. Murat Tuncer, "Diğer üniversitelerle arayı açtık. Hacettepe Üniversitesi Kütüphaneleri özellikle e-kitaplara erişim yönünden ülkemizde ilk sıraya geldi. Basılı ve elektronik kaynaklara erişim için 2013 yılında yaklaşık olarak 12 Milyon TL bütçe ayrıldı. Ünlü yayınevlerinin elektronik kitapları Hacettepe Üniversitesi koleksiyonuna dahil edildi" dedi.

Resmi tatiller dahil 24 saat hizmet veren Hacettepe Kütüphanelerinde ücretsiz çay, kahve ve çorba ikramlarının yanında öğrencilere duş imkanı da sağlanıyor. Prof. Dr. Tuncer, 2012'de yaklaşık 1550 adet Türkçe, 2013'de yaklaşık 7200 adet yabancı dilde basılı kitabın koleksiyona dahil edildiğini belirtti. Elektronik kitapta ise 2 milyon 810 bin kitaba satın alma ve abonelik yoluyla erişim sağlandığını açıklayan Rektör Tuncer diğer icraatları da şöyle sıraladı:

" - Beytepe Kütüphanesinin fiziksel ve teknolojik altyapısının iyileştirilmesi kapsamında; internet, elektrik, havalandırma, ısıtma ve aydınlatma sistemleri yenilendi.

Çalışma ve oturma alanlarının kapasitesi ve nitelikleri arttırıldı. Teknolojik alt yapısı yeterli, rahat ve modern çalışma ortamları sağlandı. Oturma kapasitesi, 871'den 1063' e çıkarıldı.

Grup çalışma, toplantı, seminer alanları ve bilgisayar labaratuvarı oluşturuldu, Sanat Odası yeniden yapılandırıldı.

Raf - masa ve arşiv sistemleri tamamen değiştirildi.

Bilgisayar altyapısı güçlendirildi. Masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar, tarayıcı ve yazıcılar sağlandı.

Kütüphane koleksiyon ve ekipmanları ile kullanıcı güvenliğinin sağlanması için; güvenlik kameraları ve turnikeler kullanılmaya başlandı.

Kütüphanenin mobil uygulaması ile sosyal araçlar kullanıma açıldı.

Açık Erişim Sisteminin kullanıma sunulması ile Hacettepe Üniversitesindeki tez ve makalelerin arşivlenmesi ve herkesin erişimine açılması mümkün kılındı.

Engellilere yönelik çalışmalar kapsamında; Kütüphanenin fiziksel alanları, engellilerin kullanımına uygun hale getirildi. Görme Engellilere yönelik teknolojik donanım sağlandı. Tarama, rehberlik ve danışma hizmetleri verilmeye başlandı. Engellilerin kullanımına özel, web arayüzü kullanıma açıldı.

Hastane Ofisi açılarak, kütüphane hizmet ve olanaklarından hastane içinden de yararlanılması sağlandı." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hacettepe E - Kitapta Rekor Kırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement