Güvenlik Toplantısının İllegal Dinlenmesi - Son Dakika
Güncel

Güvenlik Toplantısının İllegal Dinlenmesi

Güvenlik Toplantısının İllegal Dinlenmesi

Dışişleri Bakanlığında yapılan güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine Muğla'da tepki gösteren bazı sivil toplum örgütleri üyeleri ve vatandaşlar, ellerinde taşıdıkları Türk bayraklarıyla göster yaptı Devlet İçin Ses Ver Platformu Sözcüsü Küreci: "Dışişleri Bakanlığı güvenlik toplantısının illegal.

29.03.2014 13:00

Dışişleri Bakanlığında yapılan güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine tepki amacıyla Muğla'da bazı sivil toplum üyeleri ve vatandaşlar gösteri yaptı.

"Bayrağını kap gel" sloganıyla Sınırsızlık Meydanı'nda buluşan sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar, ellerinde taşıdıkları Türk bayraklarıyla bir süre slogan attı.

Grup adına konuşan Devlet İçin Ses Ver Platformu Sözcüsü İhsan Küreci, hiçbir siyasi oluşum içinde olmaksızın milletin, devletin mahremine girilerek Türkiye Cumhuriyeti devletinde yapılan toplantıda gerçekleşen casusluk ve ihaneti protesto etmek için toplandıklarını söyledi.

Küreci, memleketin ulusal güvenliğini tehdit eden bu faaliyeti "millete ihanet" olarak algıladıklarını vurgulayarak, Muğla'da sivil toplum örgütleri üyeleri ve vatandaşların siyasi görüş için değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ulu güvenlik ve bağımsızlığı için, yeni Türkiye için buluştuklarını kaydetti.

Dışişleri Bakanlığında yapılan güvenlik toplantısının illegal dinlenmesinin hiçbir gerekçeyle açıklanamayacağını dile getiren Küreci, "Ülkemizin geleceğinin belirlendiği bu dönem içinde Dışişleri Bakanlığı güvenlik toplantısının illegal bir şekilde dinlenmesini, Türkiye Cumhuriyeti'nin çok gizli mahiyetteki görüşmelerinin kamuoyuna servis edilmesini ülkenin ulusal güvenliğine yönelik alçakça bir saldırı olarak değerlendirmekteyiz" dedi.

Küreci, milletin ve devletin içine düşürülmeye çalışılan durumdan son derece rahatsız olduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milletimizin ve devletimizin bekasının, birliğinin, dirliğinin hiçbir şart altında tartışmaya açılmayacağını, ulusal güvenliğimizi zedeleyecek, tehlike altına sokacak hiçbir hakareti kabul etmemiz, gerekçesi ne olursa olsun mümkün değildir. Devletimizin, milletimizin birliğini ve dirliğini bozacak, istenmeyen sonuçlar doğuracak her türlü olumsuz hareket kaynağı ya da gerçekleştireni kim olursa olsun milletimizi karşısında bulacaktır."

Konuşmaların ardından İstiklal Marşı'nı okuyan grup, olaysız şekilde dağıldı. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güvenlik Toplantısının İllegal Dinlenmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement