Güreş Federasyonu Başkanı, Dünya Şampiyonası Sonrası Medya Mensupları ile Kahvaltıda Buluştu - Son Dakika
Güncel

Güreş Federasyonu Başkanı, Dünya Şampiyonası Sonrası Medya Mensupları ile Kahvaltıda Buluştu

Güreş Federasyonu Başkanı, Dünya Şampiyonası Sonrası Medya Mensupları ile Kahvaltıda Buluştu

Güreş Federasyonu Başkanı, Dünya Şampiyonası sonrası medya mensupları ile kahvaltıda buluştu Musa Aydın, "Güreş, Olimpiyatın Lokomotifi. Rio'da yine gözler bizim üzerimizde olacak" "Bundan böyle medya ile sık sık bir araya geleceğiz.

08.10.2015 13:26

Güreş Federasyonu Başkanı, Dünya Şampiyonası sonrası medya mensupları ile kahvaltıda buluştu

Musa Aydın, "Güreş, Olimpiyatın Lokomotifi. Rio'da yine gözler bizim üzerimizde olacak"

"Bundan böyle medya ile sık sık bir araya geleceğiz. Bizim önümüzü açan herkese başta spor yazarları olmak üzere herkese teşekkür ediyorum"

"Bu şampiyona diğer dünya şampiyonalarından çok farklıydı"

" Selçuk Çebi'nin bütün gençlere örnek olmasını diliyorum"

"Rıza Kayaalp herkesi şaşırttı"

Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Las Vegas'ta sona eren Dünya Şampiyonası sonrası medya mensupları ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. TSYD'nin Levent Tesisleri'nde yapılan toplantıda, Aydın, basın mensuplarına verdikleri destekten dolayı teşekkür eti. Başkan Aydın, "Güreş Olimpiyatın lokomotifi. Bugüne kadar alınan 39 altından 28'i minderden gelmiş. Rio'da bulun bilincinde olacağız. Zaten iki Dünya Şampiyonumuz Rıza Kayaalp ve Taha Akgül bunun mesajını ABD'den verdiler" dedi.

MEDYA GÜNLERİ DEVAM EDECEK

Musa Aydın, güreşe olan ilginin medya sayesinde daha da büyüdüğünü ifade ederek, "Alışverişte, berberde her türlü alanda yolumu çevirip benden güreş hakkında bilgi istiyorlar. Tanınmamız medya sayesinde oldu. Bundan böyle medya buluşmaları daha sık gündeme gelecek.

"BU ŞAMPİYONA DİĞER DÜNYA ŞAMPİYONALARINDAN ÇOK FARKLIYDI"

ABD'nin Las Vegas kentinde düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nın önemine değinen Başkan Aydın, "Bu şampiyona diğer dünya şampiyonalarından çok farklı bir şampiyonaydı. Çünkü Rio Olimpiyat Oyunları öncesi en son yapılan dünya şampiyonasıydı. Burada güreşçilerimiz hakikaten çok büyük başarılar elde ettiler. Çok büyük bir zafer kazandılar. Ben altın madalya alan hem Selçuk Çebi'yi hem Rıza Kayaalp'i hem de Taha Akgül'ü huzurlarınızda tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

"SELÇUK ÇEBİ'NİN BÜTÜN GENÇLERE ÖRNEK OLMASINI DİLİYORUM"

Grekoromende altın madalya kazanan Selçuk Çebi'nin 35 yaşında olmasına rağmen 3'üncü kez dünya şampiyonu olduğunu ifade eden Musa Aydın, "Birçok güreş otoritesi, antrenörü Selçuk Çebi artık güreşi bıraksın diyordu. Selçuk'u dünya şampiyonasına niye getirdiniz diye eleştiri de bulundular. Fakat Selçuk bu eleştirilerden büyük bir ders çıkararak, azim ve gayretle çalışarak 3'üncü kez dünya şampiyonluğunu elde etti. Kendisini tebrik ediyorum ve bütün gençlere de örnek olmasını diliyorum" dedi.

"RIZA KAYAALP HERKESİ ŞAŞIRTTI"

Las Vegas'ta düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan bir diğer isim olan Rıza Kayaalp'in herkesi şaşırttığını deli getiren Musa Aydın şöyle konuştu: "Çünkü finalde karşılaştığı Kübalı efsane güreşçi Lopez ile karşılaşacağı zaman salonda 5 bin kişi varsa hemen hemen hepsi Kübalı Lopez'in yeneceğini düşünüyordu. Ama Rıza gerçekten çok büyük bir performans gösterdi. O dev rakibine rağmen bunu başardı. Çünkü Rıza 120 kilo, Lopez 140 kilo idi. 10 kilo düşerek gelmiş, bir gün sonra yiyip içince 130 kiloya çıkıyor. Rıza Kayaalp böylesi bir efsaneyi devirdi ve dünya şampiyonu oldu. Büyük bir zafere imza attı."

Başkan Aydın, ağır sıklette Taha Akgün'ün de büyük bir iş başardığını ve rakibini 10-0 mağlup ettiğini ifade etti.

Alınan 3 şampiyonluğun kendileri için büyük bir anlam taşıdığını söyleyen Başkan Aydın, Taha Akgün'ün 1 dakikada sonuçlanan mücadelesiyle ilgili, "Taha Akgün çok zor olan bir durumu gerçekleştirdi ve 1 dakika gibi bir sürede 10 - 0'lık bir skor aldı. Herkesin bildiği gibi ağır sıkletlerde 1-0, 2-0 gibi, 2-1 gibi maçlar biterken, Taha Akgün 1 dakika içerisinde büyük bir performans göstererek rakibini yendi ve dünya şampiyonu oldu." "Şimdi buralarda aldığımız bu başarıların hepsini 2016 yılında Brezilya'da Rio'da yapılacak Rio Yaz Olimpiyat Oyunları'nda da göstereceğiz. Hedef artık Rio Olimpiyatları" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Güreş Federasyonu Başkanı, Dünya Şampiyonası Sonrası Medya Mensupları ile Kahvaltıda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement