Gürcistan'da Acara Eğitim Vakfına Ekipman Desteği - Son Dakika
Güncel

Gürcistan'da Acara Eğitim Vakfına Ekipman Desteği

Gürcistan\'da Acara Eğitim Vakfına Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Acara Eğitim Vakfı’na ekipman desteğinden bulundu.

08.07.2014 10:53

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Acara Eğitim Vakfı'na ekipman desteğinden bulundu.

Acara Eğitim Vakfı merkez binası olarak kullanılmakta olan Batum 10. Kamu Okulunda Tiflis PKO ile Acara Özerk Cumhuriyeti Eğitim, Kültür ve Spor Bakanlığı arasındaki işbirliği anlaşması uyarınca, Acara Eğitim Vakfı Batum Dil Merkezi Tadilatı Yapımı Projesi hayata geçirilmişti. 2011 yılında okulun 4. katının tadilatı TİKA tarafından yapıldıktan sonra Yabancı Diller Merkezi olarak hizmete açılmıştı. Merkezin tadilatının tamamlanmasının ardından bölgenin özellikle turizm ve yabancı yatırım imkanları göz önünde bulundurularak, halka yönelik ücretsiz yabancı dil kursları başlatılmıştı.

2012 yılında ise söz konusu projenin devamı olarak okulun birinci ve üçüncü katlarının tadilatı ve çevre düzenlemesi yapılmış olup Batum 10.Kamu Okulu, Eylül 2012 itibariyle tam teşekküllü olarak eğitim hizmetlerine devam etmişti. 2013 yılında ise TİKA tarafından tadilatı yaptırılan 4. katlı Batum 10.Kamu Okulun üç kampustan oluşan kompleksten bir kampus, Bakanlığın izniyle Acara Eğitim Vakfına devredildi. Bahse konu binada Acara Eğitim, Kültür ve Spor Bakanlığı, Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi Milli Merkezi ile Acara Eğitim Vakfı arasında düzenlenen işbirliği memorandumuna istinaden Batum Öğretmenler Evi açılmıştı.

Öğretmenler Evinin kurulması, Acara'nın kamu ve özel okullarında görev yapan 7.000'den fazla öğretmenin mesleki formasyon ve kişisel gelişiminin iyileştirilmesi amacını taşıyor. Bu çerçevede öğretmenler evinde öğretmenlere yönelik eğitim, seminer, konferans ve diğer eğitim amaçlı proje ve faaliyetler gerçekleştirilecek. Öğretmenler Evinde her yıl 200 öğretmenin eğitim alması planlanıyor. 2013 yılında ilkokul, Gürcü Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Sivil Eğitim, Kimya, Fizik, Biyoloji ve Matematik derslerinde öğretmenlere eğitim düzenlenmişti.

2014 yılında Acara Eğitim Vakfının talebi üzerine bölge öğretmenlerine eğitim alanı yeniliklerinin tanıtılması amacıyla Batum Öğretmenler Evine 3 adet akıllı tahtanın sağlanması TİKA tarafından uygun görüldü. Öğretmenler Evinde kullanılması üzere biri 85, ikisi 82 inçli akıllı tahta temin edilerek, Acara Eğitim Vakfı ofisinde düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.

Törene, Acara Eğitim Bakanı Giorgi Tavamaişvili, Türkiye Batum Başkonsolosluğu yetkilileri, TİKA Tiflis Koordinatörü Mustafa Korkmaz, TİKA Tiflis Koordinatörü Yardımcısı Canan Kaplan ve Acara EğitimVakfı yetkilileri katıldı. Acara Eğitim Vakfı yetklilileri törende yaptıkları açıklamada desteklerinden dolayı TİKA'ya teşekkürlerini iletti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gürcistan'da Acara Eğitim Vakfına Ekipman Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement