Güney Kıbrıs Rum Kesimi Lideri Anastasiadis Atina'da - Son Dakika
Güncel

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Lideri Anastasiadis Atina'da

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Lideri Anastasiadis Atina\'da

Güney Kıbrıs Rum kesimi lideri Nikos Anastasiadis, Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras ile görüştü.

11.10.2013 20:53

Güney Kıbrıs Rum kesimi lideri Nikos Anastasiadis, Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras ile görüştü.

Kıbrıs sorununda son gelişmelerin ele alındığı bildirilen görüşmede, Samaras'ın, ABD ve İsrail ziyaretinin sonuçları hakkında da bilgi verdiği belirtildi.

Görüşme sonrası açıklama yapan Samaras, Kıbrıs meselesinin çözümünün, tek uluslararası kimlik ve tek egemenliğe sahip olacak iki bölgeli bir federal devlet kurulması şeklinde olması gerektiğini söyledi.

Samaras, ayrıca çözümün referandum aracılığıyla onaylanması gerektiğini ve Avrupa Birliği ile ilişkiler çerçevesinde belirlenmesi gerektiğini kaydetti.

Anastasiadis ise Yunan hükümeti ile sürekli temas halinde olduğunu ve bu ülkeye ziyaretinin karşılıklı bilgilendirme çerçevesinde gerçekleştirildiğini belirtti.

Güney Kıbrıs Rum kesiminin kötü ekonomik şartlarla karşı karşıya kaldığını ifade eden Anastasiadis, Kıbrıs meselesinin çözümü yönünde başlatılacak olan yeni müzakerelerde, tüm ada halkının insan haklarını güvence altına alacak sistematik bir şekilde çalışmaya kararlı olduğunu vurguladı.

Anastasiadis, müzakerelerin ne zaman başlayacağının önemli olmadığını, önceden hazırlanmış iyi bir diyaloğun daha büyük önem taşıdığını dile getirerek, Birleşmiş Milletler aracılığıyla taraflar arasındaki müzakere sürecinin içeriği hakkında ortak bir açıklama yapılması gerektiğini kaydetti. - Atina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güney Kıbrıs Rum Kesimi Lideri Anastasiadis Atina'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement