Güney Afrika'da İktidar Partisinden İtidal Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Güney Afrika'da İktidar Partisinden İtidal Çağrısı

Güney Afrika\'da İktidar Partisinden İtidal Çağrısı

Güney Afrika'da iktidar partisi, Devlet Başkanı Jacob Zuma'ya karşı yarın düzenlenmesi planlanan protesto gösterileri öncesinde itidal çağrısında bulundu.

06.04.2017 13:56

Güney Afrika'da iktidar partisi, Devlet Başkanı Jacob Zuma'ya karşı yarın düzenlenmesi planlanan protesto gösterileri öncesinde itidal çağrısında bulundu.

İktidardaki Afrika Ulusal Kongresi, gösterilerin barış içinde geçmesi çağrısı yaparak halkın silahlanacağına yönelik haberlerin endişe verici olduğunu bildirdi.

Zuma karşıtı "Güney Afrika'yı Kurtar" adlı grup ise bazı üyelerinin Pretoria kentinde saldırıya uğradığını ileri sürdü.

Saldırganlardan bazılarının iktidar partisiyle ilişkili olduğunu iddia eden grup, üyelerinden yaralanan olmadığını belirtti.

Zuma, geçen hafta kabinedeki bazı bakanları görevden alarak yerlerine yeni isimler atamıştı.

Pretoria kentindeki Maliye Bakanlığı binası önünde cumartesi günü toplanan çok sayıda vatandaş, Maliye Bakanı Pravin Gordhan'ın görevden alınmasına tepki göstererek Zuma'yı protesto etmişti.

Görevinden alınan Maliye Bakanı Gordhan, göstericilere hitaben yaptığı konuşmada, Güney Afrikalılara destekleri için teşekkür ederek "1,5 yıl boyunca çeşitli saldırılara maruz kalarak çalıştık. Kamuda ve özel sektörde yolsuzluğu bitirmek istiyoruz." demişti.

Gordhan'ın görevinden alınmasının ardından uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, Güney Afrika'nın kredi notlarını düşürdüğünü duyurmuştu. Bu durum halihazırda sıkıntılı olan ülke ekonomisinde daha çok baskı oluşmasına yol açmıştı.

Güney Afrika Sendikalar Konfederasyonu (COSATU) da 4 Nisan'da, Devlet Başkanı Zuma'ya istifa çağrısında bulunmuştu.

Hükümetten yapılan açıklamada, geçen hafta sosyal medya üzerinden Zuma'yı protesto etmek üzere yapılan çağrıların ülkenin imajına ve ekonomisine zarar verme amacı güttüğü belirtilmiş, şiddete ve özel mülklerin tahribatına yol açabilecek herhangi bir yasa dışı gösteriye karşı halk uyarılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güney Afrika'da İktidar Partisinden İtidal Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement