Gümrük Sorunları Tartışıldı - Son Dakika
Güncel

Gümrük Sorunları Tartışıldı

Gümrük Sorunları Tartışıldı

Iraklı Gümrükçülerle Habur'da İlk Görüşme

27.01.2011 18:00

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nden Habur Gümrük Kapısı'nda bir ilk gerçekleştirilerek Şırnaklı sivil toplum örgüttleriyle Irak'ın Halil İbrahim Sınır Kapısı yetkilileri biraraya gelerek sürücülerin geçitlerde yaşadıkları sorunları ele aldı.

Habur Mülki İdare Amirliği toplantı salonunda bugün yapılan toplantıya, Irak Halil İbrahim Gümrük yetkilileri ile Şırnak'taki sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı. Irak adına, Halil Gümrük Müdürü Fersat Ali, Gümrük Emniyet Amiri Abdulvahap Muhammet, İrtibat Müdür Yardımcısı Ferman Mustafa ile bazı görevlilerin katıldığı toplantıya, Türkiye'den de Şırnak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Heşar Haşimoğlu, Silopi Esnaf ve ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Acil Sarboğa, Silopi İthalat-İhracaat ve Sınır Ticareti Derneği (SİDER) Başkanı Mehmet İhsan Kalkan, ihracaatçılar adına da Fatih Şaki ile Sadık Kormaz katıldı.

Yaklaşık 2 saat süren ve basına kapalı olarak yapılan toplantı sonunda konuşan Silopi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Acil Sarboğa, toplantının çok yararlı geçtiğini belirterek, "Gümrük kapısından geçişlerde sürücülerin ve tatilcilerin yaşadığı sorunları karşılıklı olarak çözüme kavuşturmaya çalıştık. Bu kapsamda yararlı bir toplantı olduğuna inanıyorum. Karşılıklı olarak iyi niyet üzerine çözüm önerilerimizi konuştuk. Geçişlerin daha rahat olması için gerekenlerin yapılmasını istedik. İlk kez bir araya geldik. Bu toplantılarımızı tekrar yaparak, geçişleri daha da kolaylaştıracağımıza inanıyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gümrük Sorunları Tartışıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement