Gülen: Sigorta Bilincini Tüm Türkiye'de Yaygınlaştırmalıyız - Son Dakika
Güncel

Gülen: Sigorta Bilincini Tüm Türkiye'de Yaygınlaştırmalıyız

Gülen: Sigorta Bilincini Tüm Türkiye\'de Yaygınlaştırmalıyız

Uğur Gülen, her bireyin sahip olduğu özelliklere bağlı olarak farklı riskler, farklı korkular taşıdığını söyledi.

25.05.2013 14:05

27 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak Sigorta Haftası ile ilgili konuşan Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere büyük şehirlere odaklanan sektörün, sigorta bilincini tüm Türkiye'de yaygınlaştırmak üzere çalışması gerektiğini söyledi. Sigortalılık oranının kişilerin sahip olduğu varlıklara bağlı olarak arttığını, bu nedenle sigorta şirketlerinin büyük şehirlere odaklandığını hatırlatan Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, sanayileşme ile birlikte kalkınma programlarının hayata geçirilmesinin büyük iller dışındaki potansiyeli de hızla artırdığını söyledi.

UĞUR GÜLEN: "İYİ BİR SİGORTACI, İYİ BİR RİSK DOKTORUDUR"

İyi bir sigortacının aynı zamanda iyi bir risk doktoru olması gerektiğine işaret eden Uğur Gülen, her bireyin sahip olduğu özelliklere bağlı olarak farklı riskler, farklı korkular taşıdığını söyledi. Gülen, şöyle dedi:

"Her bireyin özellikleri nedeniyle sahip olduğu riskler farklı olduğu gibi aynı kişinin farklı zaman dilimlerinde taşıdığı risk ve korkular da değişkenlik gösterebiliyor. Çocukluk çağındaki bir bireyin riskleri ile genç ve yetişkin olduğu zamanki riskleri bambaşka olabiliyor. Bu nedenle iyi bir sigortacının aynı zamanda iyi bir risk doktoru olması, kişiye özel riskleri en doğru şekilde tespit ederek, bu riskleri müşterisiyle sağlıklı bir şekilde paylaşarak, bertaraf edecek en doğru ürünleri önermesi gerekir."

2012 yılında sigorta sektörünün 10 milyar TL civarında hasar ödemesi gerçekleştirdiğini belirten Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, sigortacılık bilincinin yükseltilmesi için sektörde faaliyet gösteren şirketlerin, müşterilerini bugünden daha fazla odağa koyması, sigortayı topluma daha fazla anlatması, sevdirebilmesi, sempatik hale getirmesi gerektiğini de ifade etti.

GELİŞEN TEKNOLOJİ VE YÜKSELEN EĞİTİM SEVİYESİ ÜMİT VERİYOR

Türkiye'de sigorta penetrasyonunun yüzde 1.1, gelişmiş ülkelerde ise yüzde 2-3 olduğunu vurgulayan Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi olan Türkiye'nin, sigortacılık potansiyeli açısından Almanya, Fransa ve İngiltere'nin ilk üçte yer aldığı Avrupa'da 11. sırada olduğunu söyledi. Teknolojinin ve sosyal medyanın gelişiminden eğitim seviyesinin yükselmesine kadar yaşanan değişikliklerin sigorta sektörünün gelişimi için ümit verdiğini söyleyen Uğur Gülen, "Bütün bu gelişmeler, birey ve kurum olarak maruz kaldığımız risklerin şekil ve büyüklüklerini değiştiriyor. Türkiye'nin genç nüfusu, giderek yükselen eğitim seviyesi ve şehirleşme oranı sigortaya olan talebi artırıyor. Belli bir yaşam kalitesine erişen bireyler, ekonominin gelişmesi sayesinde büyüyen KOBİ'ler, varlıklarını korumak, sürdürebilmek ve önlerindeki belirsizlikleri ortadan kaldırmak için risklerini sigortalatmak istiyor." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gülen: Sigorta Bilincini Tüm Türkiye'de Yaygınlaştırmalıyız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement