Güle Oynaya Dinek Dağı'na Tırmandılar - Son Dakika
Güncel

Güle Oynaya Dinek Dağı'na Tırmandılar

Güle Oynaya Dinek Dağı\'na Tırmandılar

Kırıkkale Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Kırıkkale'nin Balışeyh İlçesi Yakınlarındaki 1744 Rakımlı Dinek Dağı Zirvesine tırmanış gerçekleştirdi.

10.12.2011 20:36

Kırıkkale Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Kırıkkale'nin Balışeyh İlçesi Yakınlarındaki 1744 Rakımlı Dinek Dağı Zirvesine tırmanış gerçekleştirdi. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen tırmanışın bu yılki ayağına katılım yüksek oldu. Gencinden yaşlısına 7'den 77'ye birçok vatandaşın katıldığı tırmanış eğlenceli bir şekilde tamamlandı.

Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü tarafından üçüncüsü düzenlenen Dinek Dağı tırmanışı geniş katılımla gerçekleştirildi. Gencinden yaşlısına 7'den 77'ye birçok vatandaşın katıldığı tırmanış eğlenceli ve bir o kadarda eğlenceli bir şekilde tamamlandı. Renkli görüntülerin oluştuğu tırmanışta katılımcılar zaman zaman zorluk yaşasalar da yorgunluklarını kamp ateşi etrafında davul zurna eşliğinde oynayarak attılar.

Dinek Dağı'nın Kırıkkale'nin markası olacağını ve bu yönde çalışmaların sürdüğünü kaydeden Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, "Dinek Dağı Kırıkkale için marka olmak zorunda. Bu muhteşem dağ her türlü etkilik yapmak için elverişli. Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen zirve yürüyüşüne katılan sporcu ve vatandaşlarımız tebrik ediyorum. İnanıyorum ki bu yürüyüş önümüzdeki yılarda daha da artarak devam edecek ve Dinek dağı Kırıkkale'nin markası haline gelecek" şeklinde ifadelerde bulundu.

Tırmanış sonrasında etkinliğin amacına ulaştığını belirten Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Dernek Başkanı Metin Atun, "Denek Dağı zirve yürüyüşünde bizleri yalnız bırakmayarak gelen herkese teşekkür ediyorum. Doğaya ayak izinden başka bir şey bırakmıyoruz. Bu yürüyüşü geleneksel hale getirdik. Katılımcı sayısı her yıl artarak devam ediyor. Bizde kulüp olarak bu mutlu zirve yürüyüşünü aralıksız olarak her yıl yapmayı planlıyoruz" dedi.

Görüntü Metni

--------------

-detay görüntüler

-dinek dağına tırmanış

-Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Dernek Başkanı Metin Atun, un açıklamaları

-vali yardımcısı Yusuf ziya karacaev in açıklamaları

davul zurna eşliğinde zirvede oyunlar oynandı.

Haber-Kamera: ERHAN GÖGEM/ Kırıkkale DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Güle Oynaya Dinek Dağı'na Tırmandılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement