Gül: Türk Şirketleri Surinam'a Yatırım Yapabilir - Son Dakika
Güncel

Gül: Türk Şirketleri Surinam'a Yatırım Yapabilir

Gül: Türk Şirketleri Surinam\'a Yatırım Yapabilir

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Surinam'la özellikle ekonomik alanda ikili ilişkilerin ilerletilmesi gerektiğini söyledi.

07.03.2013 15:30  Güncelleme: 15:35

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Surinam'la özellikle ekonomik alanda ikili ilişkilerin ilerletilmesi gerektiğini kaydederken, bu çerçevede turizm, müteahhitlik, konut projeleri ve madencilik alanında tecrübe sahibi olan Türk şirketlerinin Surinam'a yatırım yapabileceklerini söyledi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Surinam'la özellikle ekonomik alanda ikili ilişkilerin ilerletilmesi gerektiğini kaydederken, bu çerçevede turizm, müteahhitlik, konut projeleri ve madencilik alanında tecrübe sahibi olan Türk şirketlerinin Surinam'a yatırım yapabileceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Surinam Cumhurbaşkanı Yardımcısı Robert Ameerali ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Kabule ilişkin Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde yer alan açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül, kabulde, bu seviyede bir ilki teşkil eden ziyaretin, Türkiye-Surinam ilişkilerine ivme kazandıracağına emin olduğunu, Türkiye'nin 2006 yılında hayata geçirdiği "Latin Amerika ve Karayipler Açılım Stratejisi" sayesinde bölge ülkeleriyle ve bölgesel örgütlerle ilişkilerinin son yıllarda her alanda gelişme kaydettiğini ve bu anlayışla, Surinam ile iş birliğinin de ilerletilmesine önem atfedildiğini ifade etti.

-TÜRKİYE'NİN LATİN AMERİKA AÇILIMI-

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin, Amerikan Devletleri Örgütü ve Karayip Devletleri Birliği'nde gözlemci üye olduğunu, MERCOSUR ve CARICOM ile de kurumsal ilişkilerin tesis edildiğini, son üç yıl içinde Latin Amerika'dan altı Devlet Başkanı'nı (Kosta Rika, Arjantin, Brezilya, Kolombiya, Ekvator, Şili) resmi ziyaret münasebetiyle Türkiye'de misafir ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, birçok uluslararası örgütte olduğu gibi İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi olan Surinam'la bu örgüt faaliyetleri çerçevesinde de iş birliğini geliştirmek istediklerini ve özellikle ekonomik alanda ikili ilişkilerin ilerletilmesi gerektiğini kaydetti. Bu çerçevede turizm, müteahhitlik, konut projeleri ve madencilik alanında tecrübe sahibi olan Türk şirketlerinin Surinam'a yatırım yapabileceklerini söyleyen Gül, konuk heyetin Türk iş dünyasının çatı kuruluşlarıyla İstanbul'da görüşecek olmasından memnuniyet duyduğunu da belirtti.

-"OYNADIĞINIZ ROLÜ YAKINDAN VE TAKDİRLE TAKİP EDİYORUZ"-

Sözlerine, Türkiye'nin gösterdiği sıcak misafirperverlikten dolayı teşekkür ederek başlayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ameerali, Cumhurbaşkanı Bouterse'nin selamlarını getirdiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ameerali, Türkiye'nin ekonomik ve teknolojik alanlardaki gelişimini, tüm dünyada attığı adımları ve oynadığı rolü yakından ve takdirle takip ettiklerini, bu ziyareti birçok Surinamlı iş adamı ve teknik uzmanla birlikte gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu görüşmenin yapıldığı sırada 25 Surinamlı iş adamının İstanbul'da temaslarını sürdürmekte olduğunu hatırlatan Ameerali, Türkiye-Surinam ilişkilerinin geliştirilmesi maksadıyla düzenlenen bu ziyaretin bundan sonraki ziyaretlerin de başlangıcı olacağını belirtti.

Kabul sırasında Ameerali, Surinam Cumhurbaşkanı Bouterse'nin Cumhurbaşkanı Gül'e davetini iletti. Cumhurbaşkanı Gül de davet için teşekkür ederek Bouterse'ye mukabil selamlarının ve en iyi dileklerinin iletilmesini istedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Gül: Türk Şirketleri Surinam'a Yatırım Yapabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement