Gül Bu Potu Nasıl Kırdı? - Son Dakika
Güncel

Gül Bu Potu Nasıl Kırdı?

Gül Bu Potu Nasıl Kırdı?

'Haksızlık Edilmesin, Alevi Rektör de CHP'li Rektör de Atadım'

07.11.2010 17:23

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İngiltere ziyareti sırasında gazetecilerle sohbet etti. Bu sohbette konuşulanlardan bir bölümü, Hürriyet yazarı İsmet Berkan'ın bugünkü yazısında yer alıyor. Yaptığı atamalar nedeniyle özellikle CHP'nin eleştirilerine hedef olan Gül, gazetecilerle sohbetinde bu eleştirilere de cevap verdi. Ancak Gül'ün söylediği öyle bir söz var ki, yapılan atamalarda 'ne tür kriterlerin göz önünde bulundurulduğu' açısından çok manidar.

Yaptığı atamaları savunan Gül, "CHP'li rektör de, Alevi rektör de atadım" diyor.

Demek ki yapılan atamalarda adayın 'mezhebine' de bakılıyor.

GOOGLE SORUŞTURMASI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Gül, yapılan atamalarda adaylarla ilgili yapılan soruşturma ile ilgili ilginç bir detay da veriyor. Önüne gelen isimleri Google'dan araştırdığını itiraf eden Gül, "Adayın hakkında çeşitli şeyler çıakrsa tanmasında etkili oluyor" diyor. Devletin bir numarasında oturan Gül, elide her türlü imkan olmasına rağmen Google'dan güvenlik soruşturması yaptığını itiraf ediyor. Sezer döneminde yapılan bir atamada, adayın yaşadığı binada soruşturma yapılması, günlerce basına konu olmuş ve eleştirilmişti.

Özellikle son yıllarda yandaş medyada sürdürülen 'karalama ve hedef gösterme' şeklindeki yayınların ne işe yaradığı Gül'ün bu açıklaması ile de ortaya çıktı. Tasfiye edilmesi veya önünün kesilmesi istenen kişi hakkında onlarca haber yapılıyor ve mahkeme tarafından aklansa bile, google'da hakkında onlarca haber yayınlanmaya devam ediyor. Bu durumda hakkında kasıtlı haberler yapılan bu kişi, Cumhurbaşkanı Gül'ün 'güvnlik soruşturmasında' sakıncalı olarak görünüyor.

Cumhurbaşkanı Gül'ün uçakta kendisini savunmak için söylediği bu sözler, Çankaya'da 'nasıl iş tutulduğunu' göstermesi bakımından da manidar.

Bir makama ataması yapılacak adayın ismi geldiğinde önce Alevi mi, Sünni mi? diye bakılıyor. Ardından hangi cemaate mensup olduğuna.. Daha sonra da Google'da hakkında çıkan haberlere!

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gül Bu Potu Nasıl Kırdı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement