GÜBRETAŞ, 2013 Yılı Hedeflerini Belirledi - Son Dakika
Güncel

GÜBRETAŞ, 2013 Yılı Hedeflerini Belirledi

GÜBRETAŞ, 2013 Yılı Hedeflerini Belirledi

10. Yıllık Değerlendirme Toplantısı Abant'ta yapıldı.

26.02.2013 12:40

Sektörde 60 yılı geride bırakan GÜBRETAŞ, 2012 yılı değerlendirmesini ve 2013 yılı hedeflerini içeren Yıllık Değerlendirme Toplantısı'nı Abant'ta gerçekleştirdi. Toplantıda değişim ve gelişim odaklı süreç yönetimi organizasyonuyla ilgili eğitim semineri de düzenlendi.

Kimyevi gübre sektörünün öncü firması GÜBRETAŞ, Yıllık Değerlendirme Toplantısı'nı 21-24 Şubat tarihleri arasında orta ve üst düzey yöneticilerinin katılımıyla Abant'ta gerçekleştirdi. 2012 yılının değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıda, 2013 yılına ait yeni hedefler ve projeler de konuşuldu. Departman sunumlarının yanı sıra eğitim seminerlerinin de gerçekleştiği organizasyona, yöneticilerin eş ve çocuklarıyla birlikte 110 kişi katıldı.

Son yıllarda her açıdan yakaladığı istikrarla satış, pazar payı, ciro ve kârlılık rekorları kırmayı gelenek haline dönüştüren ve milyar dolarlık şirketler arasında yer alan GÜBRETAŞ, 2012 yılını da 1 milyon 551 bin ton satış rakamı ile tamamladı.

60 yılı aşan köklü tecrübeleriyle son yıllarda her açıdan büyük bir başarı ivmesi yakaladıklarını dile getiren GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta, şirketin 10 yıl önce yüzde 15 civarında olan pazar payını yüzde 30'lara, konsolide ciroyu ise 2 milyar TL'nin üzerine taşımayı başardığını kaydetti. Osman Balta, son iki yılda ulaştıkları 1,5 milyon ton satış bandı üzerinde kalarak pazar etkinliklerini sürdürmeyi hedeflediklerini belirterek, "Bu bağlamda 2013 yılı satış hedefimizi de 1 milyon 600 bin ton olarak bütçeledik. Yeni yılda konsolide ciro hedefimiz de 2.4 milyar TL civarında. GÜBRETAŞ'ın son yıllardaki istikrarlı büyümesini geleceğe taşımak için yeni atılımları sürdürüyoruz" dedi.

Toplantıya katılan Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kutlu ise, GÜBRETAŞ'ın ana faaliyet konusu ve iştiraklerindeki başarılarının yanı sıra yurtiçi ve yurtdışı yatırımlarıyla da yükselişini sürdürdüğünü belirtti. 2013'te tesis yatırımlarının hız kazanacağını belirten Abdullah Kutlu, "Değerlendirme toplantısı son derece verimli geçti. Birim müdürlerimizin yaptığı sunumlarda, şirketin son yıllardaki başarılarına uyumlu bir ekip çalışmasıyla nasıl ulaştığını birlikte gördük, fırsat ve riskleri değerlendirdik. Son yıllarda Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketi haline gelen GÜBRETAŞ ile ana hissedarı Tarım Kredi Kooperatifleri arasındaki güç birliğinin de, ülkemizdeki tarım sektörü için önemli katma değerler ortaya çıkardığını görmek memnuniyet verici" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel GÜBRETAŞ, 2013 Yılı Hedeflerini Belirledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement