GUANGZHOU - Çin'de "sıfır vaka" tedbirlerinin gevşetilmesi hastanelere yansımadı - Son Dakika
Güncel

GUANGZHOU - Çin'de "sıfır vaka" tedbirlerinin gevşetilmesi hastanelere yansımadı

Hükümetin tepkilerin ardından Kovid-19 tedbirlerini büyük ölçüde kaldırması, Çinlilerin seyahat ve hareket özgürlüğüne kavuşmalarını sağlasa da hastanelerde hala salgın kurallarına riayet ediliyor.

10.01.2023 12:41  Güncelleme: 12:48

Hükümetin tepkilerin ardından Kovid-19 tedbirlerini büyük ölçüde kaldırması, Çinlilerin seyahat ve hareket özgürlüğüne kavuşmalarını sağlasa da hastanelerde hala salgın kurallarına riayet ediliyor. Çin'in Guangdong eyaletinin merkezi durumundaki Guangzhou'da bulunan hastanelerin acil ve yoğun bakım ünitelerine gelen ziyaretçiler, giriş noktalarında oluşturulan ölçüm noktalarında ateşlerine baktırdıktan sonra içeri girebiliyor. Poliklinik muayenesi için hastaneye gelenlerin maske takma zorunluluğu devam ederken kayıt kuyruğunda mesafe önlemleri geçerliliğini koruyor. Kovid-19 alanlarının özel bariyerlerle çevrili olması dikkat çekiyor. PCR testi yaptırmak isteyenler, hastane dışında oluşturulan seyyar alanda kuyruğa giriyor.

Çin hükümeti, Kovid-19 salgını nedeniyle kapattığı sınırlarını 3 yıl sonra yeniden açmıştı. Yurt dışından gelen ziyaretçilerin Kovid-19 test numunelerini incelenmek üzere Çinli yetkililere teslim etme zorunluluğu bulunuyor. Bazı ülkeler, Çin'den gelen yolculara Kovid-19 test mecburiyeti getirmişti. Bu arada kutsal Bahar Bayramı dolayısıyla 7 Ocak-15 Şubat'ı kapsayan 40 günlük tatil döneminde yaklaşık 2,1 milyar Çinlinin seyahate çıkacağı tahmin ediliyor.

GUANGZHOU - Çin\'de "sıfır vaka" tedbirlerinin gevşetilmesi hastanelere yansımadı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel GUANGZHOU - Çin'de 'sıfır vaka' tedbirlerinin gevşetilmesi hastanelere yansımadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement