Gtü'de "Geçmişten Günümüze Gümrük Birliği" Söyleşisi - Son Dakika
Güncel

Gtü'de "Geçmişten Günümüze Gümrük Birliği" Söyleşisi

Gtü\'de "Geçmişten Günümüze Gümrük Birliği" Söyleşisi

Gebze Teknik Üniversitesi'nde (GTÜ) "Geçmişten Günümüze Gümrük Birliği ve Güncelleme Dönemi' söyleşisi yapıldı.

28.02.2017 09:27

Gebze Teknik Üniversitesi'nde (GTÜ) "Geçmişten Günümüze Gümrük Birliği ve Güncelleme Dönemi' söyleşisi yapıldı.

Kocaeli AB Bilgi Merkezi Koordinatörlüğü İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) ve GTÜ işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte konuşan GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, yaptığı konuşmada, Türkiye için son derece önemli olan Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesi söz konusu olduğunu, konunun uzmanları tarafından ele alınması için böyle bir organizasyonda yer aldıklarını belirterek, katılımcılara teşekkür etti.

Daha sonra "Güncellenen Gümrük Birliği Neler Getiriyor" başlıklı oturumda söz alan İKV Brüksel Temsilcisi Haluk Nuray ise, yenilenecek anlaşmada beklenen değişiklikleri açıkladı.

Ardından İKV Strateji ve İş Geliştirme Müdürü Gökhan Kilit de, yeni anlaşmanın özellikle tarım sektöründe olmak üzere getireceği yenilikleri anlattı.

GTÜ İktisat Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hande Barlın, beklenen güncellemelerin sektörlere olası etkilerini ele aldı.

Etkinliğe, rektör yardımcıları Prof. Dr. Babür Özçelik ve Prof. Dr. M. Hasan Aslan, Genel Sekreter Doç. Dr. Abdurrahman Akyol, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Kabadayı, Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Çiftçi akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gtü'de 'Geçmişten Günümüze Gümrük Birliği' Söyleşisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement