Green Office'ler Güçlerini Birleştirdi - Son Dakika
Güncel

Green Office'ler Güçlerini Birleştirdi

Green Office\'ler Güçlerini Birleştirdi

WWF-Türkiye'nin Green Office (Yeşil Ofis) programına üye 35 şirket, bugün bir toplantıyla bir araya gelerek deneyimlerini paylaştı.

11.02.2014 14:38  Güncelleme: 14:41

WWF- Finlandiya tarafından 1999 yılında oluşturulan Green Office Programı, karbon emisyonu başta olmak üzere enerji tasarrufu, yenilenebilir kaynaklar, doğal kaynakların bilinçli kullanımı ve yaşam tarzının değiştirilmesi konusunda ofis çalışanlarında farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Dünya çapında 250 şirket ve 600'den fazla ofisin üye olduğu program, 2011'de WWF- Türkiye tarafından ofislerde bireylere ulaşarak davranış değişikliği yaratmak amacıyla Türkiye'ye uyarlandı. Bugün itibarıyla birçok büyük şirketin dâhil olduğu program, üçüncü yılında tüm Green Office üyelerini bir araya getirerek deneyim paylaşımı için bir zemin oluşturdu. 35 farklı şirketten 60 temsilcinin katıldığı toplantıda hedeflerine ulaşan şirketler tecrübelerini paylaştı.

Şirketlerin en iyi uygulamalarını paylaştığı toplantıda, TEB Leasing, çalışan bilincini artırmak için gerçekleştirdiği çalışmaları anlattı; Boyner, yeni binalarına geçişte aldığı tüm yenilikçi ve doğayla uyumlu tedbirleri paylaştı; Kanyon ise teknolojiyi kullanarak kağıtta tasarruf etmenin yöntemlerinden biri olan mobil imzaya geçişini anlattı.

Türkiye'nin Green Office'e gösterdiği rağbetin kayda değer olduğunun altını çizen WWF-Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak, "2011 yılında hayata geçirdiğimiz program Türkiye'deki şirketlerin istekli yaklaşımları sonucunda kısa sürede büyüyerek 2014 yılı Ocak ayı itibarıyla 35 şirketi ve 46 ofisi kapsar hale geldi. Bu 2011 yılında Green Office programını Türkiye'ye getirerek doğru bir karar verdiğimizi gösteriyor," dedi.

"En büyük hayalimiz böyle bir günde böylesi kalabalık ve duyarlı insanlarla bir araya gelebilmekti," diyerek sözlerine devam eden Baştak, üye şirketlerden 13'ünün kısa sürede hedeflerine ulaşarak Green Office diploması almaya hak kazandığını, 33 ofisin ise çalışmalarına devam ettiğini vurguladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Green Office'ler Güçlerini Birleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement