Görme Engelliler Muradına Erdi - Son Dakika
Güncel

Görme Engelliler Muradına Erdi

Görme Engelliler Muradına Erdi

Görme Engelli Çiftin Nikahını Bizzat Belediye Başkanı Kıydı.

28.06.2010 16:22

ZONGULDAK'ta, doğuştan görme engelli olan 33 yaşındaki Mehmet Kuru ile 27 yaşındaki Yeliz Kuru (Sağır), evlendi. Nikah defterini Belediye Başkanı İsmail Eşref'in yardımıyla imzalayan, kestikleri pastayı ise görevlilerin yardımıyla birbirlerine ikram edebilen çift, yakınlarını ve diğer davetlileri duygulandırdı.

Çaydamar Mahallesi'nde oturan ve yüzde doksan oranında görme engeli bulunan Mehmet Kuru, 1.5 yıl önce Devrek'te yeğeninin nişanında kendisiyle aynı oranda görme engelli olan Yeliz Sağır ile tanıştı. Birbirlerine aşık olan çift, yakınlarının da onay vermesiyle evlenmeye karar verdi. İkisi de engelli maaşı alan çiftin düğünleri, dün akşam bir restoranda yapıldı. Çiftin nikahını Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref kıyarken, nikah şahitleri CHP Zonguldak Milletvekilleri Ali Koçal ile Ali İhsan Köktürk oldu.

Göremedikleri için, nikah sırasında ve düğün boyunca sıkıntılarla karşılaşan çift, hem yakınlarını hem de diğer davetlileri duygulandırdı. Nikah defterine imzalarını Başkan Eşref'in yardımıyla atabilen çift, dans etmek için piste de yakınlarının yardımıyla çıktı. Genç çift, en büyük sıkıntıyı ise pastanın kesilmesi sırasında yaşadı. İlk denemede pastayı birbirlerine ikram etmekte başarılı olamayan çift, ikinci denemede görevlilerin yardımıyla çatalları ağızlarına götürerek pastayı yedi. Bu sırada çiftin yakınlarından bazıları gözyaşlarına boğuldu.

Eşini çok sevdiğini ve çok mutlu olduğunu söyleyen Mehmet Kuru, "İkimizin görme sorunu var ama anlaşabileceğimize inanıyorum. Birlikte engelleri aşacağız. Yeter ki önümüze başka engeller konulmasın. Biz birbirimizi çok seviyoruz ve çok mutluyuz" dedi. Yeliz Kuru ise, "Biz birlikte yola çıktık ve başardık. Bizim gibi görme özrü olanların da cesaretli olmalarını diliyorum. Çünkü sevgi engel tanımıyor" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Görme Engelliler Muradına Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement