Görevlendirme Yapılan Belediyeler - Son Dakika
Güncel

Görevlendirme Yapılan Belediyeler

Görevlendirme Yapılan Belediyeler

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Siirt Belediyesi ile İl Müftülüğünce din görevlilerine yönelik "Yangının Önlenmesi" konulu seminer verildi.

26.01.2017 17:52

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Siirt Belediyesi ile İl Müftülüğünce din görevlilerine yönelik "Yangının Önlenmesi" konulu seminer verildi.

Kültür Merkezi'nde İtfaiye Müdürü Misbah Yılmaz tarafından verilen seminere, ağırlıklı olarak yatılı ve gündüz Kur'an kurslarında görev yapan eğitmenler katıldı.

Seminerin açılışında konuşan İl Müftüsü Faruk Arvas, her ay bir konu belirleyeceklerini ve bu konuda personellerine eğitim vereceklerini söyledi.

Seminerde yangının ne olduğu, çeşitleri ve uygun müdahale yöntemleri sunumlarla ve uygulamalı olarak gösterildi.

Yangına erken müdahale kadar uygun yöntemle de müdahalenin çok büyük önem taşıdığını belirten Siirt Belediye İtfaiye Müdürü Misbah Yılmaz, amaçlarının başta yatılı okul ve kurslarda görev yapan personel dahil toplumun tüm kesimine yönelik eğitim seminerleri düzenlemek olduğunu söyledi.

Yangına erken müdahale kadar doğru yöntemin kullanılmasının büyük önem taşıdığını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Tüm vatandaşlarımızı yangının ne olduğu, çeşitleri çıkış nedenleri ve nasıl müdahale edileceği konularında seminer tatbikat ve benzeri aktivitelerle bilinçlendirmek istiyoruz. Yangına erken müdahale kadar doğru yöntemle müdahale de büyük önem taşıyor. Örneğin bir elektrik yangınına su ile müdahale edersek daha hiç sonuç alamayız. Hatta biz de büyük bir zarar görürüz. Erken ve doğru yöntemle müdahale, yangının büyümeden ve daha az zararla atlatılmasına neden olur. Bu eğitim seminerlerimizde bu bilgileri vererek vatandaşlarımızda bir farkındalık oluşturmak istiyoruz."

Seminerin ardından İtfaiye ve AFAD İl Müdürlüğünün iş birliğiyle düzenlenen yangın ve afet hallerinde kullanılan araç gereç sergisi gezildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Görevlendirme Yapılan Belediyeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement