Gop'ta Hedef: "Her Aileden Bir Kişi, Türk El Sanatlarıyla Tanışacak" - Son Dakika
Güncel

Gop'ta Hedef: "Her Aileden Bir Kişi, Türk El Sanatlarıyla Tanışacak"

Gop\'ta Hedef: "Her Aileden Bir Kişi, Türk El Sanatlarıyla Tanışacak"

Gaziosmanpaşa Belediyesi Hanımlar Masası'nın geleneksel olarak sürdürdüğü El Sanatları kurslarına katılan kursiyerlerin yıl boyunca sevgi ve beceriyle hazırladığı eserlerin toplu olarak sergilendiği "El Sanatları Sergisi" açıldı.

25.06.2012 14:07

Gaziosmanpaşa Belediyesi Hanımlar Masası'nın geleneksel olarak sürdürdüğü El Sanatları kurslarına katılan kursiyerlerin yıl boyunca sevgi ve beceriyle hazırladığı eserlerin toplu olarak sergilendiği "El Sanatları Sergisi" açıldı. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, "Amacımız her aileden bir kişiyi Türk el sanatlarıyla tanıştırmak" dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi Hanımlar Masası Koordinasyon Merkezi'nin ev hanımlarına yönelik düzenlediği El Sanatları Sergisi, Gaziosmanpaşa Meydanı'nda açıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İSMEK'in den sonra bir yıl içinde iki ayrı dönemde 26 branşta 2000 kursiyeri eğiterek İstanbul'un ikinci büyük kurs organizasyonu olmaya hak kazanan sergide, bu dönem mezun olan hanımların hazırladığı resim, mefruşat, ahşap boyama, iğne oyası, makine nakışı, ev dekorasyonu, ebru, tel kırma, takı tasarımı, porselen boyama, kırk yama, dantel anglez, rölyef ve kasnakta tığ boncuk gibi alanlarda yaklaşık 2000 eser alıyor.

Her yıl yeniliklere de öncülük yapan Gaziosmanpaşa Belediyesi Hanımlar Masası Koordinasyon Merkezi bu yıl da ülkemizde pek tanınmayan ahşap zemin üzerine çakılmış çeviler arasından teller geçirilerek desenler oluşturulmasına yönelik filografi yöntemi ile mozaik çalışması gibi iki önemli çalışmayı kurs alanına dahil etti.

Sergi daha ilk günden büyük ilgi görürken, AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Av. İsmail Ergüneş'in de katıldığı serginin açılışında konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, "Hanımlarımızı hünerlerini sergilemede aktif bir hale getirecek bu kurslar 8 yılda önemli bir mesafe kaydetmiştir. Hanımlarımızın bu kurslar sonucu elde ettikleri becerilerini mesleğe dönüştürmeleri de ilçemiz için son derece önemli kazançlardır. Bünyemizde kurulu ve binlerce üyesi bulunan Hanımlar Masamız için yenilikçi birçok projeyi daha hayata geçirmenin hazırlıklarını yapıyoruz. Amacımız her aileden bir kişiyi Türk el sanatlarıyla tanıştırmak. Yaklaşık 8 yıl içinde 16 bini aşkın kursiyerimizi mezun eden Koordinasyon Merkezimizin yöneticileri ile hocalarımız başta olmak üzere çalışmalara katkısı olan herkesi canı gönülden kutluyorum" dedi.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, 26 alanda 8 yıldan bu yana sürdürülen kurslarla hanımların

tüm dünyanın hayranlıkla izlediği Türk el sanatlarının en nadide örneklerini ortaya çıkardıklarını belirterek, "Amacımız ilçemizdeki üretken hanımlarımızı iş hayatına kazandırırken, Türk El Sanatlarını gelecek kuşaklara canlı örnekleriyle aktarabilmek. Kurs gören ev hanımlarının sayısı arttıkça bu ilçe daha da gelişecektir" dedi.

Sergi 25-29 Haziran tarihleri arasında gezilebilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gop'ta Hedef: 'Her Aileden Bir Kişi, Türk El Sanatlarıyla Tanışacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement