Gölcük'te Gaziler Günü Törenle Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Gölcük'te Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Gölcük\'te Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk´e TBMM´nin 19 eylül 1921 günü 153 sayılı kanun ile mareşallik rütbesi ve gazi ünvanı´nı verilişinin 92. yıl dönümünü, Anıtpark´ta tertip edilen törenle kutlandı.

19.09.2013 19:22

Gaziler günü Anıtpark'ta törenle kutlandı. Tören öncesinde Gölcük Deniz Ana Üs KomutanıMuhittin Elgin,Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı,Gölcük Belediye Başkanı MehmetEllibeş, GölcükMuharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Arslan tören alanında Gazilere çiçektakdim edip bu müstesna günü kutladılar.

Gaziler günü programında Gölcük Deniz AnaÜs Komutanı Muhittin Elgin,Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı,Gölcük Belediye BaşkanıMehmet Ellibeş, Gölcük Muharip GazilerDernek Başkanı Mehmet Arslan Anıta çelenk sunumunu gerçekleştirdikten sonraSaygı duruşu ve istiklal marşı okundu.Akabinde Gaziler Dernek Başkanı Mehmet Arslan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Arslan konuşmasında, Türkiye Cumhuriyetininkurucusu başkumandan Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM'nin 19 eylül1921 günü 153sayılı kanun ile mareşallik rütbesi ve gazi ünvanı'nı verilişinin 92. yıldönümündeyiz. bölünmez bütünlüğümüzün ve ulusal birliğimizin korunması uğrunagirişilen mücadelede şehit ve gazi ünvanı alan kahramanlarımızı bugün bir kezdaha şükran ve minnetle anıyoruz.

Kahraman Gaziler, sizler Türkiyecumhuriyetine canını adamış kahramanlarsınız. Bugün ülkenin birlik veberaberliği toprak bütünlüğü,Cumhuriyetin devamlılığı sizleri nazim ve cesareti sayesinde sağlanmıştır.

Birlik ve beraberliğimizin yaşayan sembolleriolan gazilerin vatan savunması uğruna gösterdiği üstün feragat,cesaret vefedakarlıkların karşılığı yoktur. Her makamda hakkı , her sermayede alın terive her çorbada tuzu bulunan sız kahraman gazilerimiz her zaman her yerde minnetve şükranla anılacaktır.

Bu anlamlı günde örnek bir birlik ve beraberlikiçinde birbirinize sımsıkı sarılarak gönlümüzde daima taze tuttuğumuz iman,vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları,zamanın en güçlüdonanımlı ordularına karşı koymada en önemli faktör olmuştur.Bugünde milletçeaynı inanca, birlik ve dayanışmaya ihtiyacımız var. Bu vatanın, namusun,mukaddesatın, kısaca bizi biz yapan değerlerin,şartlar ne olursa olsun bilefeda edilmeyeceğini açık bir şekilde ortaya koymuştur. Bu ruhu yaşattığımızmüddetçe ulaşamayacağımız hiçbir hedef, başaramayacağımız hiçbir iş, üstesindengelemeyeceğimiz hiçbir sorun kalmayacaktır.

Ey memleketimizi parçalamaya, birlik ve beraberliğimizibölmeye çalışan içimizdeki ve dışımızdaki düşmanları hainler,şunu aklınızdançıkarmayın ve unutmayın; yeri geldiğinde sizlere karşı gereken dersi verecekkudret ve kuvvete sahip olduğumuzu yüce Türk milleti önünde bir kere dahahaykırarak ifade ediyoruz.

Bugün gaziler gününde bizlerle beraber olarakmutluluğumuzu paylaştığımızdan dolayı tüm gaziler adına sizlere teşekkür ederim.Feyiz milletindir, benim değildir diyecek kadar alçak gönüllü olan büyükAtatürk'ün ve silah arkadaşlarının aziz şehitlerimizin manevi ruhları önündehuşu ile eğilirim. Bu mutlu ve gururlu günde hepinize en derin sevgi vesaygılarımla. Ne mutlu Türküm diyene, Ne mutlu Türk olabilene.

Akabinde bu güne özel olarak DumlupınarOrtaokulu 8.sınıf öğrencilerinden Yaren Demir,Kahraman Gazi adlı şiiriniokuması sonrasında tören sona erdi.

Tören alanında Askeri ve Sivil erkanın yanısıra Okulları temsilen öğrenci grupları,Siyasi Partilerin Başkan ve yöneticileri,Belediyeve İl Genel Meclis Üyeleri,Muhtarlar, Sivil toplum Örgütlerinin Başkan vetemsilcileri, Vatandaşlar, Gaziler ile Şehit ailelerinin yakınları katıldılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gölcük'te Gaziler Günü Törenle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement