Göklerin Genç Kartalları Özel Haber - Son Dakika
Güncel

Göklerin Genç Kartalları Özel Haber

Göklerin Genç Kartalları 
Özel Haber

Yaklaşık 40 Kişinin 450 Metre Yükseklikten Atlamaları Büyük Bir Heyecan İçerisinde Gerçekleşti

27.02.2011 12:51

Zorlu Eğitim Tamamlandı ve yaklaşık 40 kişinin 450 metre yükseklikten atlamaları büyük bir heyecan içerisinde gerçekleşti.

Türk Hava Kurumu Adana Şubesi'nin düzenlediği Türk Kuşu Paraşüt Başlangıç Kursu, yaklaşık 40 kişinin katılımıyla tamamlandı.Kursiyerler tam 450 metre yükseklikten atladılar. Kursiyerlere Türk Havacılığı'nı sevdirmek, bilgilendirmek ve paraşüt eğitimi vermek amacıyla açılan ücretsiz kursta Türk Kuşu Paraşüt Okulu öğretmenleri Levent Unutmaz, Fikret Söğüt, Ufuk Akar, Harun Öztaş ve Çağdaş Türkmen katılımcılara uygulamalı olarak eğitim verdi.

4 GÜNLÜK ZORLU EĞİTİM

Motor Meslek Lisesi'nde 4 günlük yer eğitimi alan kursiyerler, paraşütün kısımlarını, paraşüt kuşanmasını, uçak içinde kullanılan hareket ve terimleri öğrendiler. Ana paraşütün açılmadığı acil durumlarda yedek paraşüt açma ve yere kontrollü iniş tekniklerini öğrenip, ardından yazılı sınav ve mülakata tabi tutuldu. Başarılı olanlar, Şakirpaşa Havalimani'ndan kalkan uçak ile eğitmenler gözetiminde paraşütle atlayıp kursu tamamladı.

AMAÇ HAVACILIĞI SEVDIRMEK

Paraşüt başlangıç kursunun insanlara havacılık sporlarını sevdirmek amacıyla açıldığını belirten Maceraperest Doğa Sporları Okulu Sahibi Salih Mutlukaya, "Kursa katılan ve başarılı olan sporcuların sertifikaları Türk Hava Kurumu tarafından adreslerine gönderilecek. Bu kurs onların havacılığa adım atması içindi. Artık atlayışlarını çoğaltarak attıkları bu adımı geliştirmek onların elinde" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Göklerin Genç Kartalları Özel Haber - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement