Göçük Altından Dünya Çapında Kariyere - Son Dakika
Güncel

Göçük Altından Dünya Çapında Kariyere

Göçük Altından Dünya Çapında Kariyere

Kocaeli'nde, 17 Ağustos 1999'daki Marmara Depreminde göçük altından kurtulan ziraat mühendisi Serdar Akçer, Süper Lig'de yardımcı hakemliğe yükseldi.

16.10.2013 11:45  Güncelleme: 22:24

Kocaeli'nde, 17 Ağustos 1999'daki Marmara Depreminde 17 yakınını kaybeden, kendisi de göçük altından kurtulan ziraat mühendisi Serdar Akçer, futbol hakemliğiyle hayata tutunarak Süper Lig'de yardımcı hakemliğe yükseldi. Akçer sonrasında da plaj futbolunda dünya kupası finalini yöneterek kariyerinde zirve yaptı.

Spor Toto Süper Lig'de üst klasman yardımcı hakemlik, plaj futbolunda ise FIFA kokartlı hakemlik yapan 34 yaşındaki Serdar Akçer, Tahiti'nin Papeete kentinde geçen 29 Eylül'de Rusya ve İspanya arasında oynanan Plaj Futbolu Dünya Kupası final maçını yönetti. Ziraat mühendisi Serdar Akçer'i bu başarıya götüren yol ise Marmara Depremi'nden sağ kurtularak ailesiyle 2002 yılında Alanya'ya taşınmasıyla açıldı.

HAYATA HAKEMLİKLE TUTUNDU

Plaj futboluna başlamasındaki en büyük etkenin Alanya'ya yerleşmesi olduğunu dile getiren Akçer, "Göçük altından yara almadan kurtuldum. Benim için kırılma noktasıydı. Hakemliği bu kadar sevmemin nedenlerinden birisi de bu depremdi belki. O travmayı atlatmamda birinci öncelik ailem ve arkadaşlarımsa, ikincisi de hakemlikti. Hakemlik hayata tutunmamı sağlayan önemli faktörlerden birisi" diye konuştu.

KANSERİ YENDİ, DÜNYA KUPASI FİNALİNİ YÖNETTİ

Hayatı boyunca sigara kullanmamasına rağmen 2011 yılında akciğer kanseri teşhisiyle tedavi görmeye başladığını kaydeden Serdar Akçer, o tarihte ilk kez denenen robotik yöntemle ameliyat olduğunu söyledi. Başarılı geçen operasyonla sağlığına kavuştuğunu kaydeden Akçer, "Daha sonra Futbol Federasyonu'nun bana tahsis ettiği bir koçla 6-7 ay rehabilitasyon dönemi geçirdim. FIFA testleri için İspanya'ya gittim. Oradaki ve Türkiye'deki testleri geçtim. Şu anda hakemlik yapmaya devam ediyorum" dedi.

PLAJ FUTBOLU DAHA ZOR

Akçer, 2003 yılından beri Süper Lig'de yardımcı hakemlik, 2009 yılından beri ise plaj futbolunda FIFA kokartlı hakemlik yaptığını söyledi. Yeşil sahalar ve kum arasında büyük farklılıklar olduğunu kaydeden Akçer, "Kum, hem bizi hem de futbolcuları çok zorluyor. Plaj futbolunda saha ölçüleri daha küçük olduğu için daha hızlı oynanan ve daha gollü geçen mücadeleler var. O yüzden plaj futbolunda fiziksel temas daha fazla. Kum ve fiziksel temaslar hakemleri zorluyor. Futbolda ise saha zemininin düz ve daha büyük olmasından dolayı fazla zorlanmıyorum" diye konuştu.

HEDEF 2015 DÜNYA KUPASI

Yeşil sahalar ve plaj futbolundan ayrı keyif aldığını anlatan Akçer şöyle konuştu:

"Sonuçta ben plaj futbolunda bir dünya kupası maçı yönettim. Orada aldığım zevki ve onuru şu ana kadar spor hayatımda yaşamadım. Çünkü orada Türkiye'yi temsil ediyorsunuz. Yeni hedefim Portekiz'de düzenlenecek 2015 FIFA Dünya Plaj Futbolu Şampiyonası'nda görev almak ve tabii ki final yönetmek. Ayrıca FIFA'da hakem eğitmeni olmak istiyorum."

ÖLÜMDEN DÖNDÜ, DÜNYA KUPASI FİNALİ YÖNETTİ

Alanyalı Süper Lig hakemlerinden Mustafa Kamil Abitoğlu ise Serdar Akçer'in son dönemde yaşadığı olumsuzlukları mesleğine sarılarak atlattığını söyledi. Serdar Akçer'in çalışkan, fedakar, kendisini dahi zorla antrenmana getiren ve yaptığı işe çok saygı duyan bir hakem olduğunu anlatan Abitoğlu, "Çok iyi yerlere geldi. İnşallah hakemlikten sonra yöneticilik anlamında çok iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Çocuk ölümden döndü, Dünya Kupası'na giderek final yönetti. İnşallah bundan sonra onun için her şey güzel olur" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Göçük Altından Dünya Çapında Kariyere - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement