Girişimci Köy Kadınlardan El Sanatları Sergisi - Son Dakika
Güncel

Girişimci Köy Kadınlardan El Sanatları Sergisi

Girişimci Köy Kadınlardan El Sanatları Sergisi

Doğancı-Dağyenice-Atlas köy kadınları girişimcilik projesi eğitimlerini tamamlayarak tarihi Mahfel Kafede el sanatları sergisi açtılar.

02.04.2013 10:53

Bursa Valiliği İl Özel İdaresi ile Nilüfer ve Osmangazi Kaymakamlıklarınca yürütülen Doğancı-Dağyenice-Atlas köy kadınları girişimcilik projesi eğitimlerini tamamlayarak tarihi Mahfel Kafede el sanatları sergisi açtılar.

Serginin açılışında konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik bugün burada 3 yılı aşkın süredir Bursa'nın en yakın köyleri Dağyenice, Atlas ve Doğancı köylerinde devam eden, hanımlarımızın el sanatlarını turizme kazandırmak, onların ailelerine gelir getirici, destek olucu faaliyetlerin bugün sonuna gelmiş bulunuyoruz, hanımlarımız bu kurs sayesinde edinmiş oldukları mesleklerini sanatlarını gelecekte ailelerinin geçimlerine en güzel şekilde katkı olacak şekilde değerlendirecekler dedi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput önce sizi tebrik ediyorum evlerinizde miskin miskin oturup, uyuşuk uyuşuk oturup ömür tüketmek, zaman öldürmek yerine, üretmeye, hizmet etmeye hem evinize hem eşinize hem ailenize hem köyünüze faydalı olmaya azmetmiş insanlar olarak bugün çok güzel bir eseri başardınız sizlerle gurur duyuyorum ve tebrik ediyorum. Gerçekten 2 yıldan beri diğer köylerimizle beraber bu 3 köyümüz Dağyenice, Doğancı ve Atlas köylerinin her alandaki başarıları her bakımdan takdire değer, dün evvelki gün bizzat Uludağ'da sayın Maliye Bakanımızla ve turizmcilerle Doğancı, Dağyenice'yi konuştuk, orada ilginçtir dediler ki: sayın Valim bu bölgenin özellikle otantik ürünlerini kültür el sanatlarını mutlaka burada çok iyi değerlendirilecek biçimde bir projeniz olması lazım onların böyle bir önerisi olunca dedim ki zaten bizim bu önerimiz var biz bunun hazırlığını yapıyoruz dolayısıyla bu iş hızla ilerliyor daha evvelde sizlerle paylaştık inşallah o gelecek günlerdeki o büyük gelecek hep beraber göreceğiz.

Biz şimdiden çok yakın bir zamanda il merkezinde Özel İdare olarak bir satış merkezini devreye sokacağız sizin tüm ürünlerinizi bizzat sizden alıp orada sizin adınıza pazarlamak suretiyle çok yakında inşallah bu faaliyeti hayata geçirmeyi düşünüyorum ve çalışmalar bir hayli ilerlemiş vaziyette dolayısıyla siz evinizde çocuğunuzla eşinizle meşgul olurken boş zamanlarınızda bu hizmetleri sürdürmek suretiyle hem Bursa'mızın kültürünün yaşamasına, bakınız bu sizin kıyafetleriniz töreleriniz gelenekleriniz şu yaptığınız hizmetler sizin dedelerinizden size gelen bir kültürdür, sizin kimliğinizdir insanın nüfus cüzdanı, insanın kimliğidir, bu da sizin kimliğinizin yaşaması içinde çok hayırlı bir hizmet yapıyorsunuz ama hem onu yaşatırken aynı zamanda da onun paraya dönüşmesi ve kazanç olarak size dönmesi içinde bizde destek veriyoruz dedi.

Atlas köy kadınları dayanışma derneği kurucusu Elmas Turpçu Valilik İl Özel İdaresi geldi eski motifleri beğendi seçti köyden onları değerlendirdik bugüne geldik. Onlar sayesinde Valimizin sayesinde onlar olmayaydı böyle olamazdık. Valimiz bize ekmek makinemizi verdi Kaymakamımız fırınımızı yaptı il Özel İdaresi çok arkamızda oldu, biz köy kadınları kahve önünden geçemezdik ama bu sayede kabuğumuzu kırıp erkeklere dur biz çalışacağız diyebildik, başka zaman diyemezdik çilek kaz, tarlaya git , oradan gel ineğini sağ, ekmeğini yap erkek ne derse onu yapıyorduk ama şimdi biz ne dersek onlar bize destek oluyorlar açıklamasında bulundu. Dağyenice Dernek Başkanı Şadiye Cambaz ise biz bu sergiye BeBKA'nın projesiyle başladık 2. turu bu son tur yaklaşık olarak 1,5-2 ay sürdü kursumuz onun sonucunda elde ettiğimiz ürünleri burada sergileme imkanı bulduk dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Girişimci Köy Kadınlardan El Sanatları Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement