Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Aygün Attar 5.Karadeniz Uluslararası Sempozyumu'nun Kapanışını... - Son Dakika
Güncel

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Aygün Attar 5.Karadeniz Uluslararası Sempozyumu'nun Kapanışını...

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Aygün Attar 5.Karadeniz Uluslararası Sempozyumu\'nun Kapanışını...

5.Karadeniz Uluslararası Sempozyumu sona erdi.10 ülkeden 60 akademisyenin katıldığı, 60'a yakın bildirinin yayınlandığı sempozyum dün akşam Rektör Prof.Dr.Aygün Attar'ın yerli ve yabancı davetlilere bir otelde verdiği yemek ile sona erdi.

08.12.2012 15:04

Giresun Üniversitesi Karadeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi (KARASAM) tarafından düzenlenen

5.Karadeniz Uluslararası Sempozyumu sona erdi.

10 ülkeden 60 akademisyenin katıldığı, 60'a yakın bildirinin yayınlandığı sempozyum dün akşam Rektör Prof. Dr. Aygün Attar'ın yerli ve yabancı davetlilere bir otelde verdiği yemek ile sona erdi.

Yemek sonrası Giresun Üniversitesi Rektörü Aygün Attar, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Bulgaristan Parlamentosu Kırcaali Milletvekili Remzi Osman, Romanya'dan Dr.Nilgün İsmail, Rusya Kuban Devlet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aleksander Vashchenko ve KARASAM Başkanı Yrd. Doç. Dr.Yalçın Sarıkaya basın toplantısı düzenleyerek sempozyumu değerlendirdiler.

Son derece başarılı ve verimli bir sempozyum gerçekleştirlmiş oldu diyen Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Aygün Attar, "Bütün katılımcılar sıfır aksaklıkla bir sempozyum geçirdiklerini söylediler. Bu durum üniversitemiz adına bizleri çok mutlu etti. Karadeniz Bölgesi ve Havzası, Avrupa Birliği'ne Karadenize' kıyıdaş olan ülkelerin üye olması hasabiyle Avrupa ve dünyada barış içerisinde yaşayabilmenin yolları ve Karadeniz'in önemi üzerinde çok sayıda bildiri okundu. Sempozyum da hemen hemen bütün katılımcıların ağırlıklı olarak üzerinde durduğu ve derinlemesine vurgu yaptığı 'Yumuşak Güç' yaklaşımı üzerinde oldu. Dünya katı güçten yumuşak güce dönüş yaptı. Dünyanın sevgi, barış ve güzellik içerisinde yaşanır bir hale gelmesini amaçlayan bu anlamda akademik öngörüleri ile hem tehlike anlamında hem de nelerin yapılabileceği anlamında çok güzel şekilde özetleyen bildiriler ortaya çıktı. Bu sempozyumun 2 dilde Türkçe ve İngilizce çevirisi yapılarak kitap haline getirilerek kütüphanelerde ve ilgili kurumlarda yerini alıyor. Irk, din ve farklılık gözetmeksizin çok güzel bir işbirliği, dostluk, bilim adına dostluk sergilemiş olduğumuzu düşünüyorum. Rusya Federasyonu grubu içerisinde gelen Ermeni bir akademisyen hanımefendinin olması ve sonuna kadar sempozyumda bulunması ne kadar objektif bir bilimsel kimlik gösterdiğimizin de somut bir göstergesi olmuştur" dedi.

"Dünya ve dünya siyasetinin yönü Giresun'da çizilmiştir" diyerek sözlerine devam eden Attar, "Yönümüz doğru bir yöndür. Yönümüz barış, sevgi, birlik ve beraberlik için milli menfaatlerimizi göz ardı etmeden, çok stratejik önem arz eden Karadeniz havzası ile ilgili ve kültürel açıdan son derece verimli bir sempozyum oldu. İnanıyorum ki her geçen yıl katılım sayıları çok daha fazla artacaktır. Sempozyumda kazanan sevgi, barış ve bilim olmuştur" diye konuştu.

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva ise "Ben Azerbaycan Milletvekili olsam da kendimi Türkiye'nin bir parçası hissediyorum. Burası benim vatanımdır. O yüzden Türkiye'miz ve Giresunumuz adına böyle güzel bir sempozyuma imza attıkları için çok sevinçliyim. Karadeniz konusu çok gergin bir konudur. Çok sorunların olduğu bir bölgeden konuşuyoruz aslında. Birbirleriyle sorunları olan bölgelerden bilim adamlarının katılımı ile bu sorunların müzakere edilmesi çok güzel bir olay ve başarıdır. Türkiye için,dünya için çok güzel bir sempozyum oldu bu konuda KARASAM'a bir kez daha teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Aygün Attar 5.Karadeniz Uluslararası Sempozyumu'nun Kapanışını... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement