Giresun Üniversitesi'nin 7. Kuruluş Yıldönümü - Son Dakika
Güncel

Giresun Üniversitesi'nin 7. Kuruluş Yıldönümü

Giresun Üniversitesi\'nin 7. Kuruluş Yıldönümü

Giresun Üniversitesi 7.kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında yeni eğitim görevlileri için cübbe giyme töreni düzenlendi.

20.03.2013 19:01

Giresun Üniversitesi 7.

kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında yeni eğitim görevlileri için cübbe giyme töreni düzenlendi.

Güre Yerleşkesi Rektörlük Konferans salonundaki tören, Giresun Üniversitesi Devlet Konservatuvarı eğitim görevlileri ve öğrencilerinin müzik dinletisiyle başladı. Daha sonra üniversitenin yaptığı ve yapacağı çalışmaları anlatan bir sinevizyon gösterimi sunuldu.

Törende konuşan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, "Uzun yıllar Karadeniz Teknik Üniversitesine bağlı 2 fakülte ve 6 bin öğrenci ile varlık gösteren bir şehirdi Giresun. Ama artık muazzam bir eğitim ordusu olan bir üniversiteye sahip şehir haline geldi. 7 yıl zarfında ve özellikli son bir yıl içerisinde oldukça önemli bir seviyeye gelen Giresun Üniversitesi, bu yıl bir ilki gerçekleştirerek 15 ülkeden 100'e yakın uluslararası öğrenci Giresun Üniversitesinde eğitim görmeye başladı. Bu öğrenciler birçok üniversiteyi bırakıp Giresun üniversitesini tercih etmişlerdir. Onlara çok teşekkür ediyorum. Uluslararası öğrencilerimize şehir olarak şefkat ve hoşgörü içinde yaklaşmamız gerekiyor" dedi.

Attar, yüzde 92'lik doluluk oranıyla hızla büyüyen ender üniversitelerden biri olduklarını belirterek, ilin tanıtımı için Turizm Fakültesi'ni ile kazandırmak gerektiğini söyledi. Attar, "Araştırmalarda görüldü ki Giresun'da diş sağlığı konusunda sorun görünüyor. Üniversite senatosu olarak diş fakültesi kurma kararı aldık. YÖK'e sunup kabul görmesi halinde diş üniversitemiz yeni önemli bir fakülteye kavuşmuş olacak" dedi.

Konuşmanın ardından Giresun Üniversitesi'nde göreve yeni başlamış ve başlayacak olan öğretim elemanlarına Giresun Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, Alay Komutan Yardımcısı Jandarma Yarbay Mustafa Gezer, Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Kurt ve Rektör Attar tarafından cübbeleri giydirildi.

Törende ayrıca üniversiteler arası yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ve eğitim görevlilerine plaket ve başarı belgesi verildi. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Giresun Üniversitesi'nin 7. Kuruluş Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement