Giresun Polisi, Millete Karşı İşlenen Suçların Yüzde 100'ünü Aydınlattı - Son Dakika
Güncel

Giresun Polisi, Millete Karşı İşlenen Suçların Yüzde 100'ünü Aydınlattı

Giresun Polisi, Millete Karşı İşlenen Suçların Yüzde 100\'ünü Aydınlattı

Giresun Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından vatandaşlara yönelik "Huzur Toplantısı" düzenlendi.

28.06.2013 20:48

Giresun Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından vatandaşlara yönelik "Huzur Toplantısı" düzenlendi.

Gedikkaya, Çaykara, Aydınlar, Aksu ve Küçükköy mahalle sakinlerine yönelik düzenlenen Huzur Toplantısı'na Giresun Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, bazı Emniyet Müdür Yardımcıları, esnaf ve vatandaşlar katıldı. Toplantıda konuşan Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, "Son 6 ayı kapsayan topluma ve devlete yönelik işlenen suçlarda başarı oranımız yüzde yüz. Giresun'da 2011 ve 2012 yılına göre bu yıl belli oranlarda belli bir başarıyı sağladığımızı söyleyebilirim. Ama bu yetmez. Halkımızın güvenliği için daha fazla çalışacağız. 2012 ile 2013 yılının 6 aylık süresine baktığımız zaman olayları aydınlatma oranında yüzde 95.8'lere varan aydınlatma oranına ulaştık. Kişilere karşı işlenen suçlarda aydınlatma oranı yüzde 98, mal varlığına karşı işlenen suçlarda yüzde 78. Yani herhangi bir hırsızlık, dolandırıcılık, mala zarar verme olaylarında on tanesinden sekizini bu altı aylık dönem içerisinde çözümleyip başarı denebilecek bir noktaya ulaştık. Topluma karşı işlenen olayların yüzde 99'u, millete ve devlete karşı işlenen suçlarında yüzde 100'ü aydınlatılmış durumda. Bu çalışmalarımıza mesai saati gözetmeksizin devam edeceğiz" dedi.

"SOKAKTA UYUŞTURUCU SATANLAR BÜYÜK ÇAPLI SATICILARDAN DAHA ÇOK ÖNEMLİ"

Bizim için büyük çaplı uyuşturucu madde satıcısından sokak satıcılarının engellenmesi çok daha ayrı bir ehemmiyet arz ediyor diyen Bulak, şunları söyledi:

"Çocuklarınızı oyuna, işe, okula, çalışmaya gönderdiğiniz zaman çocuklarımız çevreninde bir takım etkisi ile bir takım yanlış alışkanlıklar edinebiliyor. Uyuşturucu veya madde bağımlılığına tabii olmuşların kendilerine Pazar açmak amacıyla bu maddelerin bağımlılık yapmadığı, zarar vermediği yalanları ile kandırıyorlar. Özellikle son zamanlarda 10 liraya, 20 liraya satılan sentetik haplar gibi bu tür şeyler gençlerimizi ve çocuklarımızı zehirliyor. Bunlara çok duyarlı olmamız lazım. Çocuklarımıza daha çok dikkat etmemiz lazım. Bizler bu satıcıların hak ettiği cezalarını bulmaya, çocuklarımızı zehirlemelerinin önüne geçmeye yoğun bir şekilde gayret gösteriyoruz. Mali suçlarda 2013'ün ilk beş ayında 5 ayrı tefecilik olayı ile ilgili operasyon gerçekleştirdik. Bu operasyonlarda 17 şüpheli şahıs ile ilgili adli işlemler yapıldı. Adeta vampir gibi, yarasa gibi bir takım insanlarımızın maddi sıkıntılarından istifade edip onların kanını emmelerine, mallarını mülklerini ellerinden almalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz.

Gümrük kaçağı sigara ve alkollü içki satıcılığı yapanlara yönelik yapılan son beş ayda ki 17 ayrı operasyonlarda 26 şahıs yakalanmış toplam 52 bin 500 paket sigara,33 bin 400 adet makaron ve 14 şişe de içki ele geçirilerek gerekli adli işlemler yerine getirilmiştir.

İnsanlarımız maalesef hala alkollü araç kullanma inadından vazgeçmiyor. Bu noktada denetimlerimizi artırdık ve geçen yıl 155 sürücüye alkollü araç kullanmaktan işlem yapılmışken bu yıl aynı dönemde 291 sürücüye yüzde seksen yedi gibi bir artışla alkollü sürücünün trafiğe çıkması önlenmiştir."

"GEZİ PARKI" OLAYLARINA YÖNELİK TOPLAM 30 KİŞİ HAKKINDA ADLİ İŞLEM YAPILDI"

"Gezi parkı olayları dolayısıyla ilimizde gerçekleşen eylemlerde bir çatışma ortamı bir gerginlik oluşturmadan ve onlarında güvenliğini sağlayarak gerekli tespitlerimizi yaptık" diyen Bulak, "Bu çerçevede hakaret ve küfür içeren pankartlardan dolayı 15 kişiye, 9 şahısa 2911'e aykırı hareket etmekten, 6 şahısa da sanal ortamlarda sosyal paylaşım siteleri üzerinden yapmış oldukları suçlardan dolayı işlem yapılmıştır. Yani ben yaptım oldu mantığı hiçbir zaman geçerli değildir.

Ülkemizde misafir edilen sığınmacılar var. 20 ile daha artırılmak suretiyle 61 ile çıkartıldı. Bunlardan biriside Giresun'du. Suriyelilerin konuşlandırılması ayrı bir statüye tabii. Suriyeliler dışında ki diğer sığınmacıların konaklayabileceği illerden biride Giresun olmuştur. Sıkıntı yaşayan bu insanlar geçici bir süre ilimizde ikamete tabii tutulan durumdalar. İlimizde kesinlikle Suriyeli yoktur. Olmayacakta. Çünkü alınan kararlar o şekilde. İlimizde şuan da 60 kişi kendi imkanları çerçevesinde ev tutmak suretiyle yerleşmişlerdir. Empati yaparsak dilini dahi bilmediği bir ülkeye gelmiş bu insanlara ne kadar önemli bir yardım yaptığımızı görürsünüz. Onlara manevi destek vermemiz gerekir" diye konuştu.

Huzur Toplantısı vatandaşların karşılıklı soru cevap bölümünden sonra sona erdi. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Giresun Polisi, Millete Karşı İşlenen Suçların Yüzde 100'ünü Aydınlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement