Giresun Adası'nın Tanıtımına Sosyal Medya Desteği - Son Dakika
Güncel

Giresun Adası'nın Tanıtımına Sosyal Medya Desteği

Giresun Adası\'nın Tanıtımına Sosyal Medya Desteği

Giresun Adası’nın tanıtımında sosyal medyanın önemli bir rol oynadığı ve 3 aylık yaz boyunca Giresun Adası’nı toplamda 20 binden fazla turistin ziyaret ettiği belirtildi.

19.10.2015 15:13

Giresun Adası'nın tanıtımında sosyal medyanın önemli bir rol oynadığı ve 3 aylık yaz boyunca Giresun Adası'nı toplamda 20 binden fazla turistin ziyaret ettiği belirtildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği (GİRTAP) Müdürü Tamer Uzuner, Giresun Adası'nı 17 Temmuz itibari ile turizme kazandırdıklarını hatırlattı. Uzuner "Yapılan turizm çalışmaları 'Altın Post' teknesi ile birlikte yaz boyunca devam etti ve yaz boyunca Giresun Adası'nı 20 Bin'in üzerinde kişi adayı ziyaret etti. Bu da Giresun ekonomisine ciddi anlamada bir değer oldu. Doğu Karadeniz'de bilindiği üzere Ordu'da teleferiği, Trabzon'da Sümela'sı ve Uzungölü, Rize'nin Ayder'i vardır. Giresun'unda yaylaları, sahil bandında adası, kalesi ve zeytinlik semti ile değerli bir destinasyon ön plana çıkması için bize bir mihenk taşı gerekiyordu ve o mihenk taşı da Giresun Adasıydı. Giresun Adası'nın turizme açılması tüm Türkiye'de ve dünyada ses getirdi" dedi.

Birçok arkeoloğun son dönemde adayı ziyaret ederek incelediğini vurgulayan Uzuner "Geçtiğimiz aylarda Fransız arkeolog Prof. Dr. Ance Dan sadece adayı incelemek üzere Giresun'a bir tur düzenledi ve adayı 'Turizme kazandırıldığında dünya mirasına ciddi bir katkı ve insanların mutlaka görüp gezmesi gereken bir alan' olarak değerlendirdi. Bu bizi cesaretlendiriyor. İnanıyoruz ki bu yıl 20 bin olarak yakaladığımız turist sayısını önümüzdeki yıllarda yüz binlerin üstüne çıkartmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Giresun Adası'nı ziyaret eden 20 binin üzerindeki turistin 5 bini yabancı turist olduğunu vurgulayan Uzuner "Giresun Adası'nın ulusal ve uluslararası basında yansımalarının rakamsal değeri yaklaşık 3,5-4 milyon dolar civarında. Giresun'un tanıtımı için biz eğer böyle bir bütçe ayırmaya kalksaydık ciddi manada zorlanırdık. Fakat turizm amacı ile Giresun Adası'nın tanıtılması ve buraya gelen insanların kendi çektikleri fotoğrafları sosyal medyada paylaşmaları, gittikleri yerlerde arkadaşları ile paylaşmaları mali olarak 3 buçuk 4 milyon dolarlık Giresun'a bir katkı sağladı. Sosyal medya Giresun Adası vesilesiyle Giresun'u tanıtmış oldu" ifadelerini kullandı. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Giresun Adası'nın Tanıtımına Sosyal Medya Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement