Gesob’un İstihdam Atağı Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Gesob’un İstihdam Atağı Devam Ediyor

Gesob’un İstihdam Atağı Devam Ediyor

Gaziantep Elektronikçiler Esnaf Ve Sanatkarlar Odası, Ab Proje Desteği İle Sektör İçin Meslek Elemanı Yetiştirecek……

09.02.2011 23:21  Güncelleme: 23:23

Gaziantep esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği ile Elektronikçiler Odası,MEKSA,İŞKUR işbirliği ile mesleki eleman yetiştirme eğitimlerine bu kez güvenlik ve güvenlik kameraları ile ilgili "Elektronikte Güvenlik Teknolojileri Eğitimi" de dahil oldu.Eğitime yoğun ilginin olduğu gözlemlenerek bu konuda Proje koordinatörü İhsan Ercan bir açıklama yaptı

Açıklama aynen şöyle:

Gaziantep Elektronikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odasının sahibi olduğu "Elektronikte Güvenlik Teknolojileri Eğitimi" isimli proje, AB İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında Genç İstihdamının Desteklenmesi Programı tarafından hibe olarak desteklenmesi uygun görülmüş, hibe sözleşmesi imzalanarak proje süreci başlatılmıştır.

Projenin temel faaliyetlerinden olan Projenin kamuoyuna tanıtımı etkinliği kapsamında yapılan toplantıya; Türkiye Elektrik-Elektronik ve Benzerleri Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Gaziantep Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Genel Sekreteri, MEKSA Vakfı Gaziantep Proje Başkanı, Şehitkamil MEM Müdürü, İŞKUR temsilcisi, Gaziantep Elektrikçiler Odası Başkanı, Nizip Elektrik-Elektronikçiler Odası Başkanı, Hatay Elektronikçiler Odası Başkanı, Kırıkhan Elektrik-Elektronikçiler Odası Başkanı,Gaziantep Lastikçiler Odası Başkanı, Gaziantep Demir Doğramacılar Odası Başkanı, Gaziantep Elektronikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, oda üyesi esnaf sanatkarlar ve proje ekibi ile birlikte Gaziantep Tuğcan Otel'de 175 kişilik bir katılım olmuştur.

Gaziantep Elektronikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet KAPLAN'ın yaptığı açılış konuşması ile etkinlik başlatılmıştır.

Proje ortağı kurumlardan GESOB ve MEKSA Vakfı adına Gaziantep Proje Başkanı M. İhsan ERCAN tarafından yapılan görsel sunumda uygulanmakta olan proje ile ilgili özet bilgi aktarımı yapılmış ve gelinen noktadaki durum anlatılmıştır.

ERCAN; "Projenin Gaziantep Elektronikçiler Esnaf ve Sanatkarları Odası liderliğinde, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği, MEKSA Vakfı ve GESOB MEKSA İşletmelerüstü Eğitim Merkezi ortaklığı ile yürütülecektir, 12 ayda tamamlanacaktır, temel hedef işsizlerin meslek kazanması ve istihdamının sağlanmasıdır.

Proje toplam bütçesi 192.493 AVRO, bu miktarın %90 lık kısmı olan 173.243 AVRO nun proje kapsamında hibe, kalan % 10 luk kısmı olan 19.249 AVRO nun ise proje ortağı GESOB-MEKSA tarafından yerel katkı olarak karşılanacaktır.

Proje kapsamında elektronik güvenlik sistemlerinin montajı, kurulumu, bakım ve onarımı ile ilgili verilecek eğitim programları İŞKUR'da kayıtlı işsizler arasından yapılacak mülakat sonucu seçilecek 25'er kişilik 2 grup halinde toplan 50 işsiz kursiyere uygulanacaktır. Kursiyerlerin mesleki eğitim programına katılarak meslek kazanmaları ve ilgili sektör işletmelerinde istihdamlarının sağlanması amaçlanmaktadır.

Günümüzde yaygın olarak kullanılan güvenlik sistemleri uygulamalarında çalışacak teknik eleman ihtiyacı bu proje ile bir ölçüde karşılanmış olacaktır. Eğitim programına katılacak kursiyerlere eğitim süresi boyunca günlük 8 AVRO ücret ödenecektir.

Proje uygulamalarının, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği tarafından inşaatı tamamlanmak üzere olan GESOB MEKSA Mesleki Eğitim Merkezindeki bir atölye, bu proje kapsamında sağlanan eğitim donanımları ile kurulacak bir elektronik laboratuarına dönüştürülecektir. Bu laboratuar projenin ilimize kazandıracağı yeni bir merkez olacaktır" dedi.

Elektronik Mühendisi Vedat ÖZDEMİR tarafından toplantıya katılanların proje içeriği ile ilgili uygulama alanları hakkında bilgilendirilmelerine yönelik bir sunum yapılmış.

Görsel sunum sonrasında tüm katılımcılara yöresel tatlardan oluşan bir ikram sunulmuştur. Toplantıya girişte tüm katılımcılardan alınan kayıt bilgilerine göre hazırlanan seminer sertifikaları toplantı sonunda sahiplerine dağıtılmıştır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gesob’un İstihdam Atağı Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement