GESMEK'te Yılsonu Büyük Sergisi - Son Dakika
Güncel

GESMEK'te Yılsonu Büyük Sergisi

GESMEK\'te Yılsonu Büyük Sergisi

GESMEK'te en büyük açılış en büyük heyecan!

03.06.2013 09:41

1 yılın hünerleri GESMEK sergisinde

GESMEK'in yılsonu karma büyük sergisinin açılışını ilçe protokolü gerçekleştirdi. Açılışın ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, "GESMEK, yediden yetmişe her yaştan insanımızı kaynaştırarak bir göç kenti olan Gebze'mizde sosyal bağların güçlenmesini sağlıyor" dedi

Gebze Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (GESMEK)'in yılsonu büyük sergisinin açılışı yapıldı. Gebze Belediyesi'nin en büyük ve ücretsiz eğitim hizmeti olan GESMEK'te 8 ay boyunca 65 farklı branşta eğitim gören 11 bin kursiyer yılsonu heyecanı yaşıyor. Yapılan mahalle kurs merkezleri sergilerinin ardından GESMEK büyük yılsonu karma sergisinin açılışı ilçe protokolünü buluşturdu. Gebze Kent Meydanı'nda bulunan sergi alanında düzenlenen açılışa Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tunçel, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Vasfiye Aydın, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Samet Coşkun, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hakkı Özgür, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, kursiyerler ve aileleri katıldı.

MUHTEŞEM SERGİ VE ÜRÜNLER

Sergi açılışı öncesi kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, "Milletlerin kültür ve medeniyet üretmesi, güzel şehirler ve güzel mekanlar inşa etmesi ancak eğitimle mümkün olur. Kültürü ve sanatı teşvik etmekle mümkün olur. Eğitim; toplumsal statüsü ne olursa olsun, her yaşta, kadın-erkek demeden devam eden ve önem verilmesi yaşamsal önem taşıyan bir husustur. İşte, az sonra açılışını yapacağımız sergideki o muhteşem ürünlerin maharetli ellerini ve yaratıcı zekalarını geliştiren GESMEK kurslarımız da, Gebze halkının eğitsel, sosyal, kültürel ve sanatsal açıdan gelişmesi ve halkımızın yaşam kalitesinin artırılması gibi bir ulvi bir misyonla hizmet veriyor.

İNSANIMIZ GESMEK'LE KAYNAŞIYOR

GESMEK kurslarımız her geçen yıl iyiye gidiyor. Kendisini sürekli yenileyerek hizmet kalitesini yükseltiyor. Kurslarımız gerek nicelik, gerekse nitelik olarak bu yıl hizmet çıtasını daha da yükseltti ve geçen yılki performansının üzerine çıktı. Geçen yıl 51 branşta 6 bin 100 olan kursiyer sayımız, bu yıl 65 branşta 7 bini aştı. GESMEK'in bu kentte yarattığı sinerji sadece 65 branşta açtığı sanat, meslek, hobi, yabancı dil ve geleneksel sanatlarda verdiği eğitim ve sunduğu imkanlarla sınırlı değil. GESMEK aynı zamanda Gebze'de büyük bir sosyo-kültürel değişim ve gelişimin tetikleyicisi işlevini görüyor. GESMEK, yediden yetmişe her yaştan insanımızı kaynaştırarak bir göç kenti olan Gebze'mizde sosyal bağların güçlenmesini sağlıyor. Gebzelilik bilinci ve bu kente aidiyet hissi kazandırıyor. Sergimizin hayırlara vesile olmasını diliyor, katıldığınız için hepinize şükranlarımı sunuyorum" dedi.

KARABULUT GESMEK AİLESİNİ KUTLADI

Başkan Köşker'in ardından selamlama konuşması yapan Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, "Bir eğitim ve kültür yuvası olan GESMEK'in tüm aile fertlerini kutluyorum. 65 ayrı dalda açılan 11 bin insanımızın eğitim bu kurslarımızda kursiyerlerimiz becerilerine beceri katmıştır. İnsanımıza katkı sağlayan, hünerlerini bir hobiye ve mesleğe dönüştüren GESMEK hizmetini vatandaşlarımızla buluşturan değerli başkanımızı ve ekibini kutlarım. Sergimiz hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından GESMEK halkoyunları ekibinin gösterisi konuklar tarafından alkışlarla izlendi. Açılış kurdelesini ilçe protokolünün kestiği GESMEK yılsonu büyük sergisinde yer alan eserler konukların beğenisini topladı. Kursiyerlere katılım belgelerinin de takdim edildiği açılışta ayrıca Tezhip, Kat'ı ve Hat dallarında kursiyerler arasında düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ödüllerini protokol üyeleri takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel GESMEK'te Yılsonu Büyük Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement